Educació

El Pla de l'Estany no tindrà un institut nou, sinó que s'ampliarà un centre

Consistirà en un annex fet amb mòduls prefabricats perquè es preveu que tingui una vida útil de només una dècada, segons els indicadors demogràfics

La necessitat d'espai per a l'ensenyament secundari que tindrà la comarca de Banyoles els pròxims anys no se solucionarà amb la construcció d'un quart institut ni amb l'establiment d'un centre annex a un institut ja existent com s'havia anunciat inicialment, sinó que es resoldrà amb l'ampliació de l'institut Pla de l'Estany, de Banyoles. L'engrandiment es farà amb mòduls prefabricats.

Les alternatives

Tot i que en un principi havia pres força l'opció de condicionar l'antic convent de la Providència de Banyoles –hi ha prou espai i està situat en un lloc molt cèntric–, darrerament aquesta opció s'havia descartat com a seu del nou institut.

Aleshores, la tria es va centrar a obrir un centre annex a un institut ja existent, en uns terrenys municipals del barri de Can Puig (on s'havia planificat la llar d'infants municipals que finalment es va aixecar al barri de Sant Pere) i uns altres oferts per l'Ajuntament de Porqueres (que també aspirava al nou equipament i que havia posat a disposició d'Ensenyament un espai municipal de Miànigues), a més del recinte de l'institut Pla de l'Estany.

Vida útil breu

El fet que sigui una ampliació i no un institut nou obeeix a la previsió que la seva vida útil no vagi més enllà dels deu anys, atesa l'evolució de la demografia a la comarca. No es descarta, però, que si mentrestant es produeixen canvis demogràfics a l'alça –i, per tant, es crea una necessitat permanent d'espai– s'estudiï fer un nou centre.

LA DATA

09.2016
És el mes
en què ha d'entrar en servei l'ampliació de l'institut Pla de l'Estany, de Banyoles.

LA XIFRA

10
anys,
com a molt, ha de tenir utilitat l'ampliació, ateses les previsions demogràfiques.

Porqueres ho considera “coherent”

L'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, defensava que el quart institut del Pla de l'Estany es construís al seu municipi. “Si no es fes així, es perdria una gran oportunitat de fer comarca”, assegura. Com que la solució ha estat l'ampliació d'un centre ja existent, Castañer no critica que es faci a Banyoles. “Era la solució menys costosa i, com que entenem que és temporal, també ens sembla coherent”, va dir ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt