Educació

Marzà defensa en valencià a Brussel·les l'esport com a eina d'integració i pau

És la primera vegada que un membre del govern valencià realitza una intervenció íntegrament en la llengua pròpia en el Consell de Ministres

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha parlat en nom de totes les autonomies

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defés l'esport com a eina d'integració i de foment de la pau entre els pobles davant del Consell de ministres de la Unió Europea. Marzà, que ha intervingut en nom de les comunitats autònomes, és el primer membre del Consell valencià que realitza un discurs íntegrament en valencià en una de les més importants institucions europees.

El conseller Marzà ha subratllat que “probablement, junt amb la música, l'esport és el llenguatge més universal que coneixem. Els valors positius que porta implícits són universals i ens n'hem de servir per a millorar la nostra societat. L'esport en alguns casos és l'excusa perquè molts xiquets tinguen una motivació per a anar al col·legi, per a poder fer una menjada diària o aprendre hàbits d'higiene.

En aquest sentit, Marzà ha instat les institucions perquè continuen treballant perquè es potencie aquesta faceta que, “moltes vegades, l'esport professional oblida. Les ONG no poden continuar posant tiretes en aquelles ferides que les administracions públiques tenim el deure de curar”.

“Per tant –ha continuat el conseller– facilitem les ferramentes i estimulem la cooperació entre la societat civil per a desenvolupar accions que contribuïsquen a la integració potenciant els valors positius de l'esport per a aconseguir la igualtat. Per això, davant d'aquesta emergència, seria decisiu obrir des de la Unió Europea un diàleg multidisciplinari i intercultural junt amb polítiques transversals que estimulen la integració, la reducció de desigualtats i la pau a través de l'esport”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós