Educació

Les sol·licituds per a les ajudes de #XarxaLlibres podran presentar-se a partir del 7 de gener

La regidora d'Educació ha remés hui una circular informativa a tots els centres educatius, AMPA i altres membres del Consell Escolar Municipal

La documentació s'arreplegarà en cada centre escolar, per a facilitar l'accés de les famílies i garantir la conciliació laboral i familiar

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de València, María Oliver, ha remés hui una circular a tots els centres educatius, AMPA i altres membres del Consell Escolar Municipal de la ciutat en la qual s'informa sobre el procediment per a acollir-se al programa de gratuïtat dels llibres de text #XarxaLlibres.

Les famílies empadronades en la ciutat de València que complisquen els requisits definits des de la Conselleria d'Educació, amb xiquets escolaritzats en centres públics i privats concertats podran accedir a aquestes ajudes. L'Ajuntament de València participa, no solament en el cofinançament del programa, sinó també en la seua gestió, per la qual cosa aquest mateix matí s'ha fet arribar a les famílies, AMPA i equip directiu dels centres escolars tota la informació precisa, perquè puga ser difosa des de cada centre a la seua respectiva comunitat educativa.

La primera fase del programa consisteix en la presentació de la sol·licitud de participació davant l'Ajuntament per part de les famílies i l'abonament de la primera part de l'ajuda (100 euros màxim). Esta sol·licitud haurà d'anar acompanyada de les pertinents factures i justificants de compra.

La circular enviada per la regidora Oliver als centres arreplega de forma detallada la forma, termini i lloc de presentació d'instàncies, que es durà a terme en els mateixos centres escolars. L'objectiu és facilitar la presentació de sol·licituds i evitar els desplaçaments de les famílies als registres de la corporació, al mateix temps que garantir la conciliació familiar i laboral i agilitar la tramitació del procediment, atés l'elevat nombre de matriculacions a València. El termini començarà el pròxim 7 de gener i es perllongarà fins al 18 de febrer.

En la circular s'especifiquen tots els detalls pràctics respecte al procediment: el dia fixat per a cada centre escolar en el qual s'habilitarà el registre, l'horari (en principi, de 9 a 13 hores i de 16 a 18 hores) i l'espai que habilite la direcció del centre per a això. En la circular també es detallen els requisits i la documentació a presentar per part de les famílies, AMPA i altres casos especials.

De forma paral·lela, la regidora d'Educació mantindrà reunions amb les AMPA i altres entitats de la comunitat educativa de la ciutat al llarg de la setmana vinent “per a solucionar tots els dubtes que puguen plantejar-se abans de l'aprovació de l'ordre definitiva”, ha explicat.

Amb l'adhesió a aquest programa de gratuïtat de llibres de text l'Ajuntament de València es reafirma en el seu compromís de garantir el dret a l'accés a l'educació en condicions d'igualtat per part de tota la ciutadania. En aquest sentit, l'equip de govern local considera “fonamental que les administracions públiques garantisquen que tot l'alumnat acudisca a classe amb el material necessari”. Així, aquesta ajuda se suma a les ajudes per a material escolar dirigides a l'alumnat de segon cicle d'infantil, la convocatòria de les quals també eixirà els pròxims dies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona