Educació

Sant Cebrià retalla quatre mestres de l'escola bressol

L'Ajuntament argumenta que per 29 infants matriculats aquest any hi ha una plantilla d'onze professionals

La proposta es va aprovar en l'últim ple i es preveu que es faci efectiva al gener

Retallada de personal a l'escola bressol El Rial de Sant Cebrià de Vallalta, que passarà d'una plantilla d'onze mestres a una de set a partir del gener. En l'últim ple municipal la proposta defensada pel govern en minoria de l'Agrupació de Veïns de Sant Cebrià (AVSC) va prosperar gràcies als vots dels dos regidors de Tots per Sant Cebrià (TxSC) i de CDC i es va aprovar amortitzar quatre places –tres tècniques i una auxiliar– i una cinquena plaça que no ha estat coberta fins ara. Els arguments que dóna el regidor d'Educació, Daniel Lienas (AVSC), se centren en la significativa davallada de matriculacions: s'ha passat dels 51 infants de l'any passat a 29 aquest curs, fet que comportava una plantilla “sobredimensionada”. “Des que vam entrar al govern aquest estiu hem estat estudiant alternatives, però és impossible mantenir un servei com aquest amb les condicions actuals”, explica el regidor, que recorda que la situació ja feia anys que s'arrossegava. “En el mandat anterior es va intentar evitar els acomiadaments recol·locant dues persones, però no era una solució viable i tenim dubtes que s'ajustés a la normativa”, comenta, i hi afegeix que “es manté un nombre de treballadors que permet afrontar un hipotètic creixement de les matriculacions”.

Lienas atribueix la davallada de l'escolarització –fa tres anys hi havia un centenar d'infants a l'escola– a diferents factors que recullen des de la crisi fins al descens de la natalitat. “També és cert que teníem uns preus més alts que les d'altres municipis i que hi hem posat remei abaixant la matriculació i el preu del menjador, i hem intentat incentivar l'arribada de més infants ampliant i adaptant els horaris”, enumera Lienas. Pel regidor, “no és just que les famílies hagin d'assumir la despesa que suposa un servei sobredimensionat” i calcula en 100.000 els euros que l'Ajuntament s'estalviarà cada any amb la retallada.

El regidor destaca que el projecte educatiu de primera edat de Sant Cebrià està molt ben valorat, entre altres motius perquè és un dels primers centres d'aquest tipus a la comarca que disposa d'un menjador ecològic. Un servei que ja s'ha provat a altres escoles bressol de municipis propers i que es vol instaurar de manera oficial de cara al curs vinent.

L'anunci de l'acomiadament de les quatre treballadores de l'escola bressol –des del centre van assegurar ahir que encara no se'ls havia notificat el nom de les que marxaven– el va donar la CUP en un comunicat. El partit lamenta que no s'hagi creat una taula de negociació per intentar recol·locar aquestes persones i manté que estarà amatent per evitar que els acomiadaments es facin de manera arbitrària i que tinguin en compte la relació contractual per evitar un sobrecost per a les arques públiques.

LA FRASE

En el passat mandat es va intentar evitar els acomiadaments recol·locant dues persones, però no és una solució viable
Daniel Lienas (AVSC)
REGIDOR D'EDUCACIÓ DE SANT CEBRIÀ

LA XIFRA

100.000
euros
d'estalvi és el càlcul fet per l'Ajuntament que comporta l'acomiadament de les quatre treballadores de l'escola bressol municipal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt