Educació

L'escola Ciutat de Cremona escriu una carta als Reis d'Orient

Al text es manifesta que s'albira una nova època d'esperança, de canvi i de transformació per a l'escola

La Plataforma s'ha tornat a reunir una vegada més per recordar els seus objectius, per no oblidar els motius pels que va néixer , perquè volen continuar lluitant.

Volen que la Conselleria continue en la línia de tornar les aules a les escoles públiques i opinen que cap escola pública pot perillar i que cap escola pública ha de tancar .

Els components d'aquesta plataforma desitgen una ràtio justa que permeta una formació de qualitat i en condicions per als seus fills i filles , perquè això i la seua educació són el més important.

Però a més d'això al text de la carta al Reis d'Orient, diuen i criden “no” a una LOMQE que qualifiquen com a “retrògrada i regressiva” . Volen que el valencià, siga respectat , estimat i utilitzat com a llengua vehicular a l'escola.

Però, per damunt de tot, diuen“no” als barracons perquè reivindiquen escoles de maons, escoles de veritat que puguen cobrir les necessitats de totes les nenes i els nens.

S'hi posicionen del costat d'una escola viva, participativa, inclusiva, coeducativa, laica, democràtica i crítica que permeta formar els més joves en valors, que desenvolupe un pensament crític amb l'entorn i els permeta construir una societat més justa per a totes i tots.

El seu desig és que tots els estudiants tinguen les mateixes oportunitats i per això no accepten el 3 + 2 en l'àmbit universitari .

La carta als Reis d'orient del Cremona remata tot afegint “és el nostre principal desig el benestar, la felicitat i una educació que ajude als nostres nens i nenes a créixer com a persones lliures, amb capacitat per prendre decisions i per construir un món millor basat en els valors d'igualtat, solidaritat, pau, respecte, creixement personal, empatia, lluita i amor a tot el que ens envolta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona