Educació

L'escola anglesa prevista a Tarragona marxa al Catllar

L'empresa Jigsaw renuncia a la concessió a la urbanització de Boscos perquè els recursos presentats endarrerien la tramitació

El govern lamenta la pèrdua i en culpa els opositors

La ciutat de Tarragona es queda sense el projecte d'escola anglesa que l'empresa JigSaw havia de fer a la urbanització Boscos, en uns terrenys de propietat municipal. La companyia va anunciar ahir que renuncia a la concessió obtinguda mitjançant un concurs perquè l'existència de dos recursos (un de veïns de la zona i un segon de l'altra empresa que s'hi va presentar) representa un allargament dels tràmits que impediria obrir el centre educatiu al setembre com la companyia s'ha compromès ja a fer amb una vuitantena de famílies.

En vista d'aquesta situació, Jigsaw va anunciar que trasllada el projecte a uns terrenys de propietat privada situats a l'entrada del municipi veí del Catllar, i que descarta totalment la construcció a Boscos després del conflicte amb part del veïnat, que s'oposava a l'explotació privada d'uns terrenys de titularitat municipal, així com de partits de l'oposició, que van demanar en el ple el gener passat la retirada del concurs.

La portaveu del govern, Begoña Floria, va qualificar ahir de “lamentable” la notícia, i va assenyalar els opositors al projecte com a culpables de la pèrdua d'aquesta escola per a la ciutat. “És un projecte previst en el pla estratègic Tarragona 2022 i que era beneficiós per la ciutat”, va afirmar.

Floria va detallar que s'havia intentat efectuar una permuta amb uns altres terrenys municipals a la Móra, però que Jigsaw va descartar aquesta
possibilitat, ja que la tramitació s'hauria allargat igualment. Tot i que una segona empresa (la gestora de l'escola anglesa de Salou) també va prendre part en el concurs, la portaveu del govern va avançar que s'està estudiant donar per tancat el procediment sense cap adjudicatari.

LA FRASE

S'està estudiant donar per tancat el concurs, ja que l'altra empresa es trobarà el mateix conflicte
Begoña Floria
Portaveu del govern de l'Ajuntament de Tarragona

El centre espera poder obrir el curs vinent

La voluntat de Jigsaw és poder començar el curs 2016/2017 ja a les noves instal·lacions del Catllar. L'empresa gestiona l'únic centre educatiu de la demarcació reconegut pel British Council, és una de les tres escoles catalanes amb aquest segell de reconeixement i actualment ja té aules de fins a P5 a les instal·lacions de què disposa al centre de Tarragona. La concessió a què ha renunciat a Boscos preveia un cànon anual de 13.000 euros per l'explotació d'uns terrenys de 12.000 m², preu que els crítics creien massa baix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona