Educació

Terrassa manté l'adjudicació del menjador escolar a Serhs

El tribunal de contractes no admet, per falta de competències, el recurs interposat per una altra empresa i que va obligar a suspendre l'aprovació d'octubre i a haver de prorrogar el contracte vigent

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic no posarà impediment a la qüestionada adjudicació del servei de menjador dels centres docents públics de Terrassa a l'empresa multinacional Serhs Food Area SL, que està suspesa des del mes d'octubre passat. I no ho farà perquè en la resolució que va comunicar al govern terrassenc el 19 de febrer passat no admet les al·legacions presentades en contra d'una altra de les empreses participants en el concurs per “manca de competència”.

D'aquesta manera, sembla que l'única opció per evitar l'adjudicació per als quatre anys vinents, d'acord amb un pressupost de 14,6 milions, és el contenciós administratiu ordinari, una opció que ahir no preveia la tinent d'alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Rosa Maria Ribera. Per la regidora, la resolució del tribunal demostra que “el plec de condicions era un dels més elaborats que s'han fet mai”, i recordava que en el procés hi havien participat membres de la Federació d'Associacions de Mares i Pares (Fapac), direccions d'escoles, la comissió de menjadors, els serveis territorials i el director de l'oficina municipal d'escolarització. El recurs considerava desproporcionada i temerària l'oferta feta per Serhs.

I en no admetre el recurs presentat per la unió temporal d'empreses formada per Càtering Arcasa SL i Fundació Pia Autònoma Institut Pere Tarrés d'Educació en l'Esplai, automàticament l'equip de govern (PSC i CiU) ha reprès el procediment d'adjudicació aprovat gràcies a l'abstenció de C's al ple del 29 d'octubre i que va aixecar moltes crítiques dels altres grups de l'oposició. El recurs va suposar que automàticament es prorrogués el servei a l'empresa que ja l'estava fent, Serunion, i que ho seguirà fent fins que Serhs decideixi que pot assumir-ho amb totes les garanties. Ribera explicava que avui tenen reunions amb els responsables de les dues empreses i no amagava que la voluntat de Serhs era començar després de Setmana Santa, tot i que el govern preferiria que es fes amb tranquil·litat i ordre a partir del setembre. Una opció que, per contra, alenteix també la concessió de beques menjador.

L'oferta de Serhs va guanyar el concurs en ser la que oferia millors condicions econòmiques, ja que, tal com van criticar al ple les formacions de Terrassa en Comú, ERC-MES i la CUP, en les relacionades amb els tipus dels menús, dietes, oferta educativa que han de realitzar els monitors, vestuari, com s'agrupaven els alumnes i horaris, neteja i condicions de les cuines, Serhs va ser la penúltima del total de nou ofertes. El punt clau del plec de clàusules va ser l'oferiment de 500 beques amb un cost de 145.068,91 euros, una xifra que representa el 3,96% de la facturació anual de l'empresa, fet que el govern va considerar que tenia un impacte poc significatiu i que no “posava en risc l'equilibri econòmic del contracte”. L'oposició censurava que el criteri econòmic dominés per sobre dels aspectes qualitatius.

LA XIFRA

31
escoles
són les beneficiades en l'adjudicació del servei de menjador que s'ofereix a uns 3.500 alumnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva