Educació

L'opció de fer religió a l'escola continua baixant

Als centres públics, dos de cada cinc alumnes cursen aquesta assignatura

El nombre d'alumnes que fan l'opció d'estudiar l'assignatura de religió catòlica a les escoles públiques de la diòcesi de Girona continua amb una tendència a la baixa. En els darrers deu anys (des del curs 2005/2006 fins al 2015/16), s'ha passat dels 21.128 alumnes inscrits als 15.203, la qual cosa suposa una pèrdua de pràcticament 6.000 escolars. En concret, el curs passat va haver-hi, als centres públics de la diòcesi, 15.203 escolars de les diferents etapes educatives d'un total de 85.288 alumnes que van estudiar religió, un nombre que representa un 17,83% d'inscrits. El delegat d'ensenyament del Bisbat de Girona, Pere Micaló, va declarar ahir que aquesta tendència a la baixa no el preocupa perquè és un reflex de la progressiva secularització de la societat. “Em preocuparia si les dades no s'ajustessin a la realitat social”, va raonar.

Si a més de les escoles públiques, es tenen en compte els centres vinculats a la Fundació Escola Cristina de Catalunya, aleshores el nombre d'estudiants que fan religió catòlica s'incrementa. El curs passat, un total de 35.032 alumnes van fer l'assignatura. Aquesta
xifra equival al 33,09% de l'alumnat escolaritzat al conjunt de la diòcesi i inclou totes les etapes, des de l'educació infantil fins al batxillerat. El tram
escolar que té un índex més gran d'alumnes inscrits a aquesta assignatura és l'etapa de primària, amb 19.892 alumnes. La diòcesi de Girona té una plantilla de 176 docents de religió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia