Educació

Ensenyament

Mentors del reciclatge

Alumnes del l'institut Montilivi de Girona impulsen un projecte per fomentar el reciclatge entre els més petits

Inclou una obra teatral, tallers i una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta

L'equip ha dissenyat un programad'activitats per als nens de l'escola bressol El Tren

Alumnes de l'institut Montilivi de Girona impulsen El món del reciclatge, un projecte educatiu per ensenyar als més petits com tenir cura del medi ambient a través del reciclatge. “És important que siguin conscients de la importància de reciclar i, alhora, de fer-ho també correctament”, destaca la directora del projecte i alumna del grau superior d'educació infantil, Clàudia Puigermanol. Es tracta d'un projecte multidisciplinari, ja que els creadors són estudiants de tres graus superiors que s'imparteixen en el centre: educació infantil, educació ambiental i aplicacions mòbils. “Hem ajuntat els nostres coneixements per crear un projecte més complet i integral”, afegeix Puigermanol. Així, el projecte inclou una obra de teatre, tallers de reciclatge i una aplicació mòbil.

L'equip ha dissenyat un programa d'activitats que es faran a l'escola bressol El Tren de Girona, els dies 25 i 26 d'abril. L'objectiu és ajudar els infants de 2 i 3 anys a distingir els materials dels objectes que els envolten perquè puguin fer un bon ús dels contenidors. Per tal que l'ensenyament sigui més dinàmic i atractiu, els educadors representaran una obra de teatre en què es plantejarà un problema que els nens hauran de resoldre a través de tres tallers. Així, hauran d'ajudar la superheroïna Rwoman a salvar el món, que està perdent color perquè els habitants no reciclen. La idea és que els nens reutilitzin i pintin diferents materials, com ara roba, ampolles de vidre i brics de plàstic. A més,en cada activitat, hi haurà dos contenidors diferents que hauran d'utilitzar per reciclar els seus treballs. “Encara que sembli una bajanada fer un fanalet de vidre o posar un objecte dintre una caixa verda, al final del curs hauran après a diferenciar els sis tipus de contenidors –plàstic, paper, vidre, rebuig, orgànic i roba– i a reciclar correctament els residus”, explica la directora del projecte.

Des del començament, els membres de l'equip van tenir clar que volien donar continuïtat al projecte i que no es limités a unes jornades. Per això, estan dissenyant una aplicació per a mòbils i ordinadors que presentaran als nens d'educació infantil del col·legi Mare de Déu del Món de Girona. “Serà una aplicació pública i per a tothom; els pares se la podran descarregar i els nens podran jugar-hi a escola”, explica la directora de l'equip.

Els alumnes implicats estan molt il·lusionats i ressalten que és molt gratificant veure el resultat de tant d'esforç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt