Educació

Ensenyament

Escola busca llibres

El col·legi Pericot de Girona impulsa una campanya de mecenatge amb la Llibreria Geli per equipar la biblioteca escolar

El centre va haver de prioritzar despeses a causa de les retallades en educació

Amb l'eslògan “Tots amb la biblioteca; el teu llibre és a l'escola Pericot”, aquest centre fa una crida a la ciutadania de Girona perquè ajudi a dotar la biblioteca de llibres. La direcció d'aquesta escola pública, amb un important suport de l'AMPA, ha posat en marxa una campanya de mecenatge amb l'objectiu d'aconseguir cinc-cents llibres en cinc setmanes. Des del dia 15 de març i fins al dia 22 d'abril, els ciutadans poden fer donacions a través de la botiga en línia de la llibreria Geli (www.llibreriageli.com). Per participar-hi, les persones interessades tenen a la seva disposició un catàleg de tots els llibres que l'escola necessita, de manera que poden escollir els que vulguin i fins i tot escriure-hi una dedicatòria. “És una manera molt bonica i divertida d'ajudar l'escola”, destaca la presidenta de l'AMPA, Teresa Vilà.

Les retallades pressupostàries en matèria d'educació arran de
la crisi han obligat l'escola, que fa tres anys que es va posar en funcionament, a desatendre algunes instal·lacions, com ara la biblioteca i el pati. El director del Pericot, Àngel Vilallon, explica que al seu moment es va prioritzar el finançament del material audiovisual de les aules, de manera que “no s'ha pogut dotar la biblioteca com era necessari”. Gràcies a dues subvencions de l'Ajuntament de Girona i nombroses donacions de famílies, tot just ara s'ha pogut començar a equipar la biblioteca. Tot i això, les lleixes continuen pràcticament buides. Per aquest motiu, l'escola Pericot, amb l'ajuda de l'AMPA, han impulsat la campanya.

Des del principi, es va voler implicar els alumnes del centre en el projecte de la biblioteca i se'ls va animar a dissenyar un eslògan atractiu per a la campanya. Finalment, el lema que va sortir escollit va ser “Tots amb la biblioteca; el teu llibre és a l'escola Pericot”, de l'alumna de sisè de primària Laura Sainz. Tot i que el director admet que aconseguir cinc-cents llibres és complicat, l'AMPA i els professors estan molt satisfets amb el suport econòmic que han aconseguit fins ara. Per exemple, Vilà destaca l'aportació que ja han fet diverses empreses i entitats i que de mitjana és d'uns cent euros. A més, subratlla que s'han sumat al projecte persones de renom com ara l'exalcalde de Girona i actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els germans Roca i el periodista Jordi Basté.

Amb vista al divendres 22 d'abril, últim dia de la campanya, l'AMPA està organitzant un acte festiu per celebrar que, finalment, l'escola disposarà d'una biblioteca en condicions. S'entregaran els llibres que s'hagin aconseguit i també hi haurà actuacions dels alumnes de l'escola. L'acte en principi està pensat per a les famílies del centre, tot i que no descarten fer, aquell mateix dia, una presentació de caràcter més institucional i convidar-hi representants de l'Ajuntament i de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona