Educació

Prop de 14.000 inscripcions per al curs que ve

Representen un 9,39% del total de sol·licituds de Catalunya

Els serveis territorials d'Ensenyament a Girona han rebut 13.867 sol·licituds de preinscripció per fer els estudis obligatoris de cara al curs 2016/2017. Del total de sol·licituds, 7.101 són de P3 a sisè de primària, mentre que de primer a quart d'ESO se n'han presentat 6.766. El nombre de preinscripcions que s'han registrat a les comarques gironines representa un 9,39% de les 147.558 de tot Catalunya.

Pel que fa a la distribució de preinscripcions per comarques, la major part es concentren a la comarca del Gironès, amb 2.084 peticions de P3 a sisè, i 1.881 d'ESO, seguida de la Selva, amb 1.317 i 1.487, respectivament; l'Alt Empordà, amb 1.332 i 1.361, i el Baix Empordà, amb 1.170 i 1.017. Les comarques amb menys alumnes preinscrits són la Garrotxa, amb 493 alumnes d'entre P3 i sisè i 379 d'ESO; el Pla de l'Estany, amb 359 i 348; el Ripollès, amb 206 i 178, i la Cerdanya, amb 86 i 115, respectivament. El 20 de maig es publicaran als centres les llistes d'alumnes admesos. El director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, va indicar ahir que, a priori, les dades de preinscripció coincideixen força amb el nombre de places que el seu departament va oferir per al curs que ve a la demarcació. De P3 es van oferir 8.900 places i de primer d'ESO, 8.610. Aquesta oferta incloïa el tancament de quatre grups de P3 –als municipis de Blanes, Roses, Banyoles i Palafrugell– i l'increment d'un grup de primer d'ESO, que va passar dels 286 alumnes actuals a 287. Amb tot, el director territorial d'Ensenyament hi va afegir que en aquests moments s'estan analitzant les dades per grups i municipis per fer els ajustaments necessaris. Pel que fa a la ciutat de Girona, Polanco va indicar que, amb les dades sobre la taula, es confirma la creació d'un cinquè grup de primer d'ESO a l'institut Montilivi. Es tracta de la creació d'un nou grup que no tindrà continuïtat com a línia d'escolarització, més conegut com a “bony”. Segons va explicar, l'institut Santiago Sobrequés ha rebut una forta demanda que serà reconduïda cap a Montilivi.

El període de matriculació serà del 13 al 17 de juny per als alumnes d'infantil, primària i primer d'ESO, i del 27 de juny a l'1 de juliol per als de segon, tercer i quart d'ESO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona