Educació

Ensenyament

Un viatge virtuós d'aprenentatge

L'IES Bisbal és un pioner i un referent pel que fa a la mobilitat d'estudiants a l'estranger, aquest curs en té dotze i no es té intenció de parar

L'IES Bisbal és un dels pioners pel que fa a l'aposta de la mobilitat dels seus estudiants per formar-se a l'estranger. Aquest curs en són dotze que faran pràctiques laborals fora, però l'història ve de lluny. Marina Puig, coordinadora de mobilitat del centre, explica que s'ha participat en diferents programes internacionals per les diverses etapes educatives, que van des de Comenius fins a PIC (convocatòria del Departament d'Ensenyament per fomentar les pràctiques a l'estranger) així com organitzant intercanvis, a més del programa Erasmus. Un projecte, el de la mobilitat, que va arrancar amb força el 2004 i que, a poc a poc, no ha parat de créixer. Sense anar més lluny, el curs 2014/15 sis alumnes d'educació infantil van fer les pràctiques a l'estranger: tres alumnes van fer una estada a Perusa (Itàlia), una altra a Torí (Itàlia) i dues a Dublín (Irlanda). També cinc alumnes de gestió administrativa es van acollir a la convocatòria de realitzar la FCT a l'estranger: quatre a Plymouth (Anglaterra) i una a Cork (Irlanda). Aquest curs ja en són 12 en total. Un no parar.

Aquesta iniciativa forma part del conveni de col·laboració del cetre amb l'empresa Anglesairlanda pels projectes de mobilitat europeus per a estudiants de l'FP de l'institut. La col·laboració va començar el curs passat amb educació infantil. A tall d'exemple, una de les dues estudiants va tornar a Dublín un cop acabat el cicle formatiu per treballar-hi. Aquest any s'ha ampliat a altres cursos formatius, com ara gestió administrativa i atenció a persones en situació de dependència; en total seran vuit els estudiants que les faran. Anglesairlanda, empresa de l'Alt Empordà que coneix profundament Irlanda, és qui organitza l'estada i les pràctiques laborals: selecciona i representa les empreses, proporciona les famílies acollidores i organitza unes classes d'anglès de suport que complementen l'experiència i faciliten l'adaptació, tot en el marc d'un plus de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona