Educació

L'escola Mar Nova de Premià de Mar tancarà el curs 2017/18

Ensenyament suprimeix el grup de P3, que tenia onze preinscripcions, i vol acabar integrant el centre a l'escola Montserrat

Vincula la decisió a la davallada de la demanda i al fet que moltes famílies han demanat el trasllat

A l'escola pública Mar Nova de Premià de Mar no començaran aquest setembre nous alumnes de P3. El grup que tenia assignat serà finalment anul·lat pel Departament d'Ensenyament i les onze famílies que van triar el centre seran derivades previsiblement a l'escola Montserrat. Sense el grup de P3 la continuïtat de l'escola sembla condemnada, i més després que la direcció de serveis territorials hagi confirmat que hi ha en marxa un procés per acabar integrant la Mar Nova dins de l'escola Montserrat el curs 2017/2018. Ensenyament no parla oficialment de tancament de les instal·lacions, però tampoc garanteix que la Mar Nova continuï d'aquí a dos cursos. El departament justifica la decisió, d'una banda, per la significativa davallada del nombre de preinscripcions, que ha passat de més de trenta l'any passat a les onze actuals. En segon lloc, perquè hi ha hagut una trentena de peticions de famílies de l'escola que han demanat canviar de centre el curs que ve i, finalment, perquè l'equipament funciona amb mòduls i, per tant, no està “prou consolidat”.

La resposta de la comunitat educativa de la Mar Nova va ser immediata i ahir ja van denunciar la situació públicament i van posar en marxa un seguit d'accions per evitar la desaparició de l'escola. “Volen tancar un centre amb vuit anys d'història, plenament consolidat malgrat que les aules siguin en mòduls prefabricats, i amb un model pedagògic innovador que està donant resposta als 210 infants que hi estudien”, va puntualitzar el portaveu de l'AMPA, Jaume Mora. Mora rebutja els arguments esgrimits per Ensenyament i retreu al govern local, format per CiU i el PSC, que hagi donat suport a la decisió que se'ls va comunicar dimarts passat. A més, assegura que es tracta d'una estratègia planificada per “posar fi a una escola que aposta per un programa pedagògic diferent”. De moment, ja s'ha iniciat una recollida de signatures virtual des de la plataforma Change.org que va rebre prop de dues mil firmes de suport en només sis hores.

Reaccions

D'altra banda, la formació Crida Premianenca va encapçalar ahir una petició d'altres grups de l'oposició per reclamar una reunió urgent amb l'alcalde, Miquel Buch (CiU), i la regidora d'Ensenyament, Esmeralda Calleja (CiU), perquè expliquessin amb detall la situació.

En aquest sentit, l'alcalde va respondre traslladant el debat a la junta de portaveus. Per Miquel Buch, la distribució de la demanda de places de P3 “ha respost a la decisió de les famílies, que han triat lliurement la seva opció”. Destaca que “Premià de Mar no perd cap de les línies de P3 previstes, perquè l'escola Montserrat assumeix el grup de la Mar Nova”, i respon a les crítiques de l'AMPA. “Des del 2008 hi hem invertit 120.000 euros assumint competències que no eren de l'Ajuntament, i dir que no ens hem preocupat per l'escola no s'ajusta a la realitat”, conclou.

LA FRASE

Veiem que es tracta d'una estratègia per posar fi a un centre que aposta per un model diferent
Jaume Mora
PORTAVEU DE L'AMPA MAR NOVA DE PREMIÀ DE MAR

LA XIFRA

11
preinscripcions
de P3 ha tingut l'escola Mar Nova de Premià de Mar per al curs 2016/2017.

Arenys de Mar mantindrà les línies

L'escola pública Joan Maragall d'Arenys de Mar va celebrar ahir la confirmació que mantindrà la tercera línia de P3, segons van comunicar els serveis territorials dimarts passat a l'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), i al regidor d'Ensenyament, Ramon Vinyes (PSC). La comunitat educativa del centre ha estat de les més lluitadores de la comarca, amb mobilitzacions al carrer i recollida de signatures inclosa, per evitar que li retallessin un grup i, a més, s'ha aconseguit arribar als 104 infants matriculats als centres públics d'Arenys de Mar, 65 d'ells al Joan Maragall. El municipi disposarà, doncs, de la mateixa oferta educativa pública: tres grups de P3 al Maragall i dos a l'escola Sinera.

El que també s'ha confirmat és una part de la planificació per a Mataró. Si bé inicialment es va parlar de suprimir fins a tres grups de P3, el Departament d'Ensenyament només té previst tancar-ne un a l'escola pública de Cirera, que es quedarà amb una línia. De fet, de les 50 places que es van oferir durant el període de preinscripció, només se'n van poder omplir una quinzena.

Tot i que també s'havia insinuat la possibilitat que l'escola Peramàs de Mataró perdés un altre grup de P3, la situació, de moment, no es belluga, i es mantenen els dos grups en espera que serveis territorials acabi de tramitar totes les sol·licituds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES