Educació

educació

Ensenyament manté dues de les aules de P3 que volia tancar

El departament rectifica per la demanda a la Ciutat Jardí de Lleida i la Ignasi Peraire de Mollerussa, com exigien pares i sindicats

Ratificada la supressió al Secà i Joan XXIII, i s'hi suma un grup al Joan Maragall amb pocs inscrits

El Departament d'Ensenyament mantindrà, finalment, dues de les aules de P3 que en un principi va anunciar que suprimiria a Ponent per la disminució de la natalitat. Així, les escoles públiques Ciutat Jardí de Lleida i la Ignasi Peraire de Mollerussa mantindran les dues línies de P3 gràcies a la demanda que han registrat durant el període de preinscripció.

Així, Ensenyament ha complert amb el compromís verbal de mantenir les aules amb demanda suficient. L'escola Ciutat Jardí va rebre 36 preinscripcions en primera opció i la Ignasi Peraire, 28.

No obstant això, es confirma el tancament de la resta d'aules que estaven en “perill” a Lleida, com són l'escola Joan XXIII, que només ha rebut 23 preinscripcions i, per tant, passarà de dos a un grup de P3; i també al barri del Secà de Sant Pere, que manté el projecte de fusió de dos centres i ha sumat 19 preinscrits. El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va confirmar a l'agència ACN aquestes decisions després de comunicar-ho als directors. Ensenyament ha fet més moviments, motivat per la preinscripció i la caiguda de la natalitat, com ara la supressió “sorpresa” d'una línia de P3 al col·legi públic Joan Maragall del barri de la Bordeta, que oferia dues línies i només ha rebut 12 preinscripcions. Ensenyament creu que arribaran a 19 alumnes, incorporant-hi peticions que no obtindran plaça a la resta de centres del barri. Altres quatre escoles lleidatanes perden un grup de P3, com són les d'Aitona, Alcarràs i Alguaire (Segrià), Guissona (Segarra) i Golmés (Pla d'Urgell). Per contra, es doblen les línies de P3 a Almenar (Segrià), Bellpuig (Urgell), Juneda (les Garrigues) i la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i es crea una aula a Torà.

Pel que fa a l'ESO, es tanca una línia de primer a l'IES Hug Roger de Sort.

Dijous, protesta contra la conselleria

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i la UGT engegaran demà dimecres un procés de mobilitzacions contra les polítiques del Departament d'Ensenyament. Hi haurà concentracions arreu del país i dijous es faran a Lleida, ja que dimecres és festiu. Els sindicats exigeixen l'horari lectiu de 18 hores a secundària i de 23 a primària i la substitució de tot el personal des del primer dia de la baixa. També demanen retirar l'extensió del pla pilot del decret de plantilles i van reiterar el rebuig al tancament d'aules, apostant per la reducció de ràtios.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró