Educació

ensenyament

Tres centres de Tarragona perdran places de P3 el pròxim curs acadèmic

Els centres Cèsar August, Ponent i Els Àngels tindran menys places d'aquest ensenyament

El 97% d'alumnes accediran al centre triat en primera opció

La ciutat de Tarragona registra una davallada inferior del nombre d'alumnes de P3 inscrits en centres públics respecte al conjunt de Catalunya. Si en l'àmbit nacional les xifres de matriculació d'alumnes de P3 han experimentat “la davallada més important dels últims trenta anys”, segons va afirmar ahir la delegada dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, la capital del Tarragonès registra un descens menys pronunciat del nombre d'alumnes d'aquest curs, tot i que es redueixen places al conjunt de la ciutat. Així, de cara al curs vinent, tres escoles de la ciutat restaran un grup d'alumnes de P3 de la seva oferta acadèmica. Els centres Cèsar August, Ponent i Els Àngels eliminen, cadascun, una classe destinada als alumnes de tres anys de cara al període lectiu 2016/17; per contra, les escoles Marcel·lí Domingo i Tarragona oferiran una línia més destinada als alumnes d'aquesta franja d'edat.

En xifres globals, el conjunt de la ciutat perd un total de 32 alumnes de P3 i, de cara al curs vinent, les escoles del municipi oferiran un total de 58 línies destinades a aquest ensenyament, que suposen una ràtio de 21 alumnes per classe. Aquestes són algunes de les conclusions que es desprenen de la reunió dels membres de la taula mixta d'ensenyament, que es va fer aquest dimarts a Tarragona, una trobada que va servir per valorar les previsions de matriculació per al pròxim curs, unes dades que encara són provisionals, ja que la data límit de preinscripció escolar és el 20 de maig. “En conjunt estem satisfets del servei que podem oferir de cara al curs vinent”, manifesta Rodes, que explica que un 96,58% de famílies de la ciutat disposen de l'oportunitat de matricular els seus fills de P3 al centre que han sol·licitat en primera opció i que “cap escola de la ciutat registra zero alumnes de P3”.

Nous espais per a l'escola Ponent

D'altra banda, la taula mixta d'ensenyament de Tarragona ha anunciat que es destinarà una partida de 150.000 euros a arreglar les instal·lacions de l'escola Ponent, un centre que, segons van indicar els membres de la mateixa taula, “es troba en una zona de creixement, entre les Gavarres i l'espai on se situarà el nou centre d'Ikea”.

LA XIFRA

32
alumnes de P3
són els que, globalment, perd la ciutat de Tarragona pel pròxim curs acadèmic.

LA DATA

20.05.16
és el termini màxim
per presentar les preinscripcions per al curs que ve.

El 2018 s'iniciaran les obres de l'escola Arrabassada

Les obres de l'escola Arrabassada podrien començar l'any 2018. Així ho va anunciar ahir la delegada d'Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, que va voler alleugerir l'allau de dades de previsió de matriculacions per al curs vinent amb la “bona notícia” que el departament s'està encarregant de redactar el projecte de direcció de les obres de l'escola, que posarien fi als barracons actuals. Segons Rodes, la Generalitat disposarà d'una partida de 345.000 euros destinada a aixecar el nou edifici del centre educatiu, en una previsió de temps d'inici de les tasques de construcció que la delegació territorial d'Ensenyament preveu “durant el 2018”. “Fem molts esforços per tirar endavant el projecte perquè el barri s'ho mereix”, sosté Rodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL