Educació

universitats

La Universitat d'Estiu de Vic s'obre per primer cop al públic internacional

La UVic-UCC presenta en aquesta 21a edició 31 cursos, tres escoles d'idiomes i tretze activitats culturals

L'oferta es reparteix per catorze localitats catalanes

La 21a Universitat d'Estiu de la UVic-UCC, que s'inaugurarà el 7 de juny, se sosté en quatre pilars: col·laboració amb el territori, col·laboració amb les institucions, recerca i internacionalització. Per primera vegada s'inclouen en l'oferta quatre cursos adreçats al públic internacional, fruit de la col·laboració amb la Universitat Widener (EUA), la Universitat de Derby (Regne Unit), l'Escola de Negocis de Colònia (Alemanya) i l'Institut d'Educació de Hong Kong (Xina). “Assumim la internacionalització com un dels reptes del segle XXI; és un camí que tendirà a créixer i que estarà totalment estabilitzat en les properes edicions”, deia ahir Joan Masnou, vicerector de relacions institucionals i formació continuada de la UVic, en la presentació de la Universitat d'Estiu.

En total, aquest any s'ofereixen 31 cursos agrupats en àmbits com ara salut, benestar i qualitat de vida; empresa i comunicació, o educació, esport i societat. S'impartiran en catorze localitats catalanes i a la Universitat de Deusto (País Basc). També hi haurà tres escoles d'idiomes (a Vic, Manresa i Barcelona) i tretze activitats culturals paral·leles a Osona que va detallar Carme Sanmartí, delegada del rector per a la comunitat universitària. Per poder desenvolupar tot el programa de cursos, que s'allargarà dos mesos, la UVic-UCC aquest any disposa de la col·laboració de 80 institucions, “la qual cosa ens dóna una força molt gran i molta confiança”, deia Masnou.

Professionals en actiu

Abans de presentar l'edició d'aquest any es van donar algunes dades de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC de l'any passat. Es van fer 23 cursos i hi van participar 815 estudiants de dinou comarques, principalment d'Osona (39%). El 80% dels estudiants eren dones i el 69% dels inscrits eren persones més grans de 30 anys. També es va destacar que el 74% eren professionals en actiu i només el 16% estudiants de grau, dels quals una quarta part eren alumnes de la UVic-UCC. Segons el vicerector, la nota mitjana va ser de 8,6: “Una de les coses en què fem més èmfasi és en la qualitat de l'oferta.”

Homenatge a Quim Capdevila

Un homenatge al mestre xocolater Quim Capdevila, president de la fundació per a l'alimentació, nutrició i gastronomia sostenible Kabk'uh i membre de l'Acadèmia Francesa de la Xocolata i la Confiteria, centrarà la inauguració de la 21a Universitat d'Estiu de Vic, el 7 de juny a les 19.30 h a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic. “Se li reconeix la llarga trajectòria professional tant en l'àmbit local com internacional i en totes les vessants”, segons Masnou. L'encomi de Capdevila anirà a càrrec de la professora Eva Rovira i clouran l'acte els parlaments de Mercè Rosich, regidora d'Ensenyament i Universitats de Manresa, i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós