Educació

Pas per desencallar l'institut Serra de Noet de Berga

L'Ajuntament urbanitzarà el carrer Pla de l'Alemany, a tocar dels terrenys on s'ha de construir el nou edifici

El centre es va inaugurar fa deu anys i des de llavors els alumnes hi fan classe en mòduls prefabricats

L'Ajuntament de Berga urbanitzarà el tram pendent del carrer Pla de l'Alemany com a pas previ per fer realitat l'edifici per a la secció d'institut (SI) Serra de Noet, que aquest any compleix deu anys i ho celebra amb diversos actes. Fa una dècada que està en barracons, al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, a la zona del Pla de l'Alemany. És en el mateix sector on s'ha de construir el nou edifici, en uns terrenys a sota del camp de futbol.

És l'indret que ja s'havia acordat en el mandat anterior amb la Generalitat. La CUP ha apostat per mantenir aquest espai per al futur centre i descartar la idea de traslladar l'institut a Sant Francesc, com havia plantejat a finals d'any. Es farà als terrenys previstos amb l'anterior govern de CiU, on fins ara no s'havia fet res i el projecte estava encallat.

El projecte de construcció del nou edifici és competència de la Generalitat, però abans calen actuacions que corresponen a l'Ajuntament de Berga. I aquí és on el govern de la CUP ha posat fil a l'agulla. Un dels temes previstos en el ple d'ahir al vespre era l'aprovació d'una modificació urbanística perquè el tram del carrer Pla de l'Alemany que s'ha d'urbanitzar formi part de la parcel·la que és urbanitzable, per tant a tocar dels terrenys on es farà l'edifici de l'institut. Actualment, aquest tram de carrer –ni pavimentat ni amb serveis– està inclòs en una altra parcel·la de sòl edificable però no urbanitzable.

S'inclourà en el sector urbanitzable i serà el pas previ per poder dotar de serveis el tram carrer: electricitat, clavegueram, aigua... L'alcaldessa confia que aquests treballs es puguin començar aquest mateix 2016. A partir d'aquí la pilota recaurà a la teulada de la Generalitat per planificar i construir l'esperat edifici del Serra de Noet, que és un dels dos instituts públics de Berga –en aquest cas, només s'hi fa secundària.

Aquest tràmit és necessari perquè es pugui urbanitzar, “i fins ara, amb els anys que fa que es lluita per disposar d'un edifici per al SES no s'havia fet”, ha dit l'alcaldessa, Montse Venturós. Ara hi haurà trenta dies d'exposició pública de la modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) i, si no hi ha al·legacions, es farà l'aprovació inicial del projecte, el concurs i la posada en marxa de les obres d'urbanització i pavimentació del tram.

LA XIFRA

10
anys
fa que l'institut Serra de Noet es va inaugurar en barracons, en espera de la construcció de l'edifici definitiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES