Educació

societat

Escoles, sindicats i institucions critiquen les “retallades” de Ruiz

Les direccions de 179 centres educatius públics de Catalunya van registrar ahir al Parlament un comunicat de “rebuig” i “indignació” per les “retallades dels recursos humans” que, segons expliquen al document, el Departament d'Ensenyament els ha anunciat en les reunions dels darrers dies. Prop de 250 persones es van concentrar davant del Parlament per protestar contra la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, després que el seu departament els comuniqués que la pròrroga pressupostària “afectarà” els recursos previstos per al desplegament del decret de l'escola inclusiva, per als centres de màxima complexitat i per millorar les substitucions.

El govern, però, nega que hagi fet cap retallada i assegura que el pressupost que finalment no es va aprovar disposava de 211 milions d'euros extra. Ensenyament està negociant amb el Departament d'Economia per mirar d'obtenir tants recursos com sigui possible per pal·liar la situació. Les explicacions del govern, però, no convencen bona part de la comunitat educativa, les institucions i els partits polítics, que acusen Ruiz d'excusar-se en la no-aprovació del pressupost per dur a terme més retallades. L'Ajuntament de Barcelona va demanar que s'amonestés el govern i va reclamar una reunió urgent del Consorci d'Educació de Barcelona per saber l'impacte de la “decisió unilateral”.

La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) també va criticar l'executiu i el sindicat Ustec va demanar la dimissió de Ruiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró