Educació

Castell-Platja d'Aro

Els infants al poder

La Festa de les Idees posa a pensar els alumnes de primària de Castell-Platja d'Aro solucions per al municipi, com ara més carrils bici i autobusos

Arreglar voreres; un carril bici que permeti moure's sobre dues rodes entre Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró; més autobusos –fins i tot elèctrics–; més cultura i menys turisme, i un reforç dels serveis sanitaris. Són només algunes de les propostes que els alumnes de les tres escoles públiques de Castell-Platja d'Aro han llançat a l'alcalde i els regidors del municipi en les darreres setmanes, en el marc de la primera edició de la Festa de les Idees.

La iniciativa, impulsada pel mateix consistori i la Fundació per a la Creativació, s'ha treballat aquest curs entre els alumnes de 3r a 6è de primària, que s'havien repartit les responsabilitats del cartipàs municipal per desenvolupar propostes. El passat dia 10, al Palau d'Esports, tots els estudiants van invertir el matí a elaborar-ne una llarga llista, alhora que participaven en activitats lúdiques. I posteriorment han debatut i destriat les idees fins a escollir-ne només un parell per aula.

En quatre àmbits principals –Espais (3r), Serveis a les Persones (4t), Mobilitat (5è) i Difusió de la Cultura (6è)–, els delegats de cada classe van dur dilluns al ple les propostes de consens. A més de les ja esmentades, n'hi ha de futuristes: un dron perquè la Policia Local vigili des de l'aire, que de ben segur complementaria la tasca de les càmeres de videovigilància posades per eradicar els robatoris en urbanitzacions, però també posaria en qüestió el dret a la intimitat.

D'altres reivindicacions deixen una mica de banda el bé comú en benefici del propi –la millora del pati de l'escola Els Estanys plantejada pels alumnes del mateix centre–, però també n'hi ha que pensen en tothom –crear més feina per eradicar la pobresa– i una de similar i menys utòpica –una borsa de treball.

Els estudiants també plantegen un cicle de cinema i documentals en anglès i francès i una darrera idea –la creació d'un centre comercial a l'estil dels antics Magatzems Vall– que de ben segur no reuniria gaire consens entre els botiguers del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona