Educació

EDUCACIÓ

Sis-cents mil euros a les escoles bressol de la Catalunya Central

La Diputació de Barcelona duplica els recursos per millorar les condicions d'accés a les llars d'infants públiques i se'n beneficien 89 poblacions

Les comarques que rebran més diners són Osona i el Bages, i la que menys, el Moianès

La Diputació de Barcelona destinarà 609.900 euros a les escoles bressol de la Catalunya Central. L'ens supramunicipal vol ajudar les famílies a accedir a les llars d'infants públiques i, per això, ha duplicat els recursos que destina a beques per a famílies amb el nou Programa complementari d'escolarització en primera infància per al curs 2015/2016. En total, la Diputació destinarà 3 milions d'euros a 236 poblacions de la demarcació de Barcelona, de les quals 89 són a les comarques centrals. Osona i el Bages són les comarques més beneficiades, mentre que el Moianès se situa a la cua.

El pagament d'aquests ajuts es farà en diverses vegades i ja s'ha aprovat la primera transferència de diners, que en el cas de la regió central són 217.416 euros dels més de 600.000 que pagarà en total. Els diners, de fet, corresponen al curs que ja ha acabat. Fonts de la Diputació afirmen que és el mètode de pagament habitual. Els diners es transfereixen als ajuntaments, que seran els que decidiran com es gasten. La Diputació ha pensat aquesta partida per ajudar les famílies a pagar l'escolarització o el menjador, per exemple. Per això, per primer cop ha tingut en compte el criteri de la renda familiar a l'hora de decidir quants diners destina a cada municipi. Es fa així per ajudar les poblacions amb famílies en situacions més vulnerables.

Si mirem les dades per comarques, Osona serà la comarca més beneficiada, amb 230.000 euros que aniran a parar a 32 municipis. La segueix el Bages, que rebrà 175.000 euros i té 22 poblacions en el programa. Per altra banda, 18 municipis de l'Anoia rebran 134.000 euros de la Diputació per a les seves escoles bressol. El Berguedà rebrà 45.700 euros, que es repartiran entre 10 municipis. Finalment, el Moianès, que és la comarca menys beneficiada, tindrà accés a 25.200 euros per a 7 municipis. Cal tenir present que, per decidir l'import de les ajudes, es té en compte la població del municipi; per això, el Moianès, una comarca de petites dimensions, rep menys diners. El Solsonès no apareix en aquestes xifres perquè depèn de la Diputació de Lleida.

El programa ha estat aprovat en el marc del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació per donar suport a l'escolarització dels 0 als 3 anys i garantir la igualtat d'oportunitats.

LA XIFRA

3
milions d'euros
destina la Diputació de Barcelona a tota la demarcació. En total, se'n beneficien 236 poblacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona