Educació

universitats

Un 44% dels alumnes trien el campus UVic en primera opció

El nombre total d'estudiants assignats es manté gairebé igual que el de l'any passat: 1.579

Les titulacions amb més demanda són CAFE, psicologia, infermeria i fisioteràpia

La preinscripció universitària pel curs 2016/17 ha deixat com a resultat un total de 472 alumnes que han escollit el campus UVic com a primera preferència, els quals representen un 44% dels assignats totals a la UVic i un increment d'un 8% respecte del curs anterior, en què van ser 436. En números globals, la UVic-UCC ha tingut 816 alumnes que l'han escollit com a primera opció, a diferència dels 776 estudiants que ho van fer el curs passat, la qual cosa ha significat un augment d'un 5%.

Segons les dades de preinscripció universitària, fetes públiques aquesta setmana i corresponents a la primera assignació de juliol (cal veure quantes s'acaben convertint en matrícula), la UVic-UCC ha rebut pel curs que ve un total de 1.579 assignacions, xifra gairebé calcada de la de l'any passat, que va ser de 1.569. De tots els assignats, 1.070 (68%) ho són al Campus UVic; 328 (21%), al Campus UManresa, i 181 (11%), al centre universitari de disseny de Barcelona BAU. Pel que fa a les titulacions amb més demanda, que superen els cent assignats cadascuna, hi ha ciències de l'activitat física i de l'esport (CAFE), psicologia, infermeria i fisioteràpia, però també destaca el creixement de graus com ara màrqueting i comunicació o bé publicitat i relacions públiques. Segons les facultats, les que han rebut més assignacions han sigut la d'Educació, Traducció i Ciències Humanes (39% de les assignacions totals) i la de Ciències de la Salut i Benestar (26%), seguides a més distància per les d'Empresa i Comunicació (18%). La Facultat de Ciències i Tecnologia, que el curs passat va ser la que va tenir un creixement més important d'assignacions a la UVic (un 59%), per al curs 2016/17 n'ha rebut un 17% del total del campus.

De les titulacions que s'imparteixen a la UVic, tres tenen nota de tall, és a dir, el nombre de sol·licitants ha superat el nombre de places ofertes: CAFE (amb una nota de 6,14), psicologia (5,89) i fisioteràpia (6,92). Amb tot, la titulació amb més demanda en primera preferència a la UVic-UCC és el grau de disseny de BAU. Ha rebut 181 assignacions, 22 més que el curs passat.

LA XIFRA

816
alumnes
en total, un 5% més, han escollit com a primera opció estudiar a la UVic-UCC el curs 2016/17

Menys assignats a l'UManresa

El campus UManresa ha registrat un descens d'un 9% per a la matrícula del curs 2016/17, mirant el conjunt total d'assignats. Aquesta baixada correspon, en gran part, “a qüestions tècniques del procés de preinscripció, com és el fet que els estudiants del grau de fisioteràpia s'assignen en diferents moments del procés”, comenten des de la universitat.

Tots els estudis de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (infermeria, podologia i logopèdia) incrementen, però, el volum de primeres opcions, menys en el cas de fisioteràpia, “en què l'alta demanda d'estudiants internacionals condiciona el calendari d'assignació”. De fet, l'interès pels estudis de fisioteràpia d'UManresa han fet pujar la nota de tall fins a 6,2. L'UGranollers manté, per als dos graus que oferirà a partir del setembre, el nombre d'assignacions a l'UVic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES