Educació

educació

El Tecnocampus té més demanda i deixa en llista d'espera 239 alumnes

Augmenta el nombre d'estudiants que escullen en primera opció el centre universitari de Mataró

L'edifici s'amplia per encabir fins a 3.100 estudiants

Els centres universitaris del Tecnocampus tenen assignats per al curs que ve 893 estudiants com a resultat del procés de preinscripció del juny. Aquesta xifra representa un augment del 6,5% respecte al curs anterior, en què la xifra va ser de 838 estudiants. D'aquests, un total de 536 han triat aquest centre com a primera opció en la preinscripció. Les notes de tall deixen, però, fora provisionalment, en espera del procés de reassignació al setembre, 239 estudiants que no han pogut entrar als estudis que volien. Aquesta xifra és molt superior a la del juny del 2015 (164 estudiants) i evidencia l'alta acceptació i tria en primera preferència dels graus que s'imparteixen als tres centres universitaris del Tecnocampus, tots adscrits a la Universitat Pompeu Fabra.

La presidenta del Tecnocampus, Dolors Guillen (CiU), reconeix que l'increment de la nota de tall denota el nivell de satisfacció dels estudis que s'imparteixen al centre. També atribueix l'augment de la demanda a la campanya de difusió que s'ha fet tant en les portes obertes com a través de les xarxes socials que més consulten els futurs alumnes.

Per restringir l'alta demanda entre els estudis més sol·licitats ja són nou les titulacions o dobles titulacions que requereixen nota de tall. La més alta de totes ha estat fisioteràpia, amb un 8,5, que per primer cop s'imparteix al Tecnocampus. La segueixen ciències de l'activitat física i de l'esport (8,119) i administració d'empreses i gestió de la innovació i màrqueting i comunitats digitals (8,034).

La xifra global dels 893 alumnes assignats en alguna de les titulacions o dobles titulacions es modificarà a l'alça els pròxims mesos, en el procés de reassignacions i en la convocatòria de places de setembre. Es preveu arribar als 3.100 estudiants amb la matrícula de nou accés i el desplegament de graus i màsters.

LA XIFRA

3.100
seran els alumnes amb la matrícula de nou accés i el desplegament de graus i màsters.

Avancen les obres per ampliar l'edifici

Les obres per ampliar 1.480 m² al costat del Tecnocampus permetran guanyar espai per als nous alumnes i traslladar allà les aules de l'Escola Superior de Ciències de la Salut. La inversió, amb un cost de prop d'un milió d'euros, estarà enllestida al setembre per poder començar el curs a l'octubre. El centre no preveu créixer molt més en nombre d'alumnes i es marca un límit de 3.400 estudiants en un futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida