Educació

487 escoles s'inscriuen en un pla d'innovació

Escola Nova 21 mira d'incloure tots els centres en un projecte previst per a 200

Un total de 487 centres de primària i secundària catalans han demanat incorporar-se al programa Escola Nova 21 d'innovació educativa impulsat pel Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i EduCaixa, previst inicialment per a 200 escoles i instituts. El nombre de sol·licituds, el termini de les quals es va tancar divendres, ha superat amb escreix les places previstes i ara els responsables del programa estan “treballant per veure si es pot donar resposta als centres que vulguin canviar més enllà dels 200 previstos”.

El programa preveu acompanyar els centres que vulguin dur a terme un canvi educatiu dotant-los d'“eines d'autodiagnosi i de procediment per al canvi, recursos formatius, espais de capacitació i reflexió compartida en xarxes i també indicadors d'avaluació perquè puguin actualitzar el seu enfocament educatiu”. D'aquestes escoles, a 30, que se seleccionaran al desembre, se'ls farà un seguiment més intensiu per garantir que el canvi es dugui a terme i, després d'aquesta prova pilot, la idea és estendre el projecte fins a generalitzar-lo.

De moment, amb els 487 centres inscrits, el projecte arribarà a 228.537 estudiants, cosa que suposa el 15,72% del total de centres amb educació obligatòria del país. Segons les dades dels responsables del projecte, el 68% de les escoles inscrites són públiques (312) i el 32% concertades (149). Un 40% dels centres són de secundària o tenen aquesta etapa educativa. Tot i que no hi ha dades sobre el perfil socioeconòmic dels centres, els impulsors asseguren que n'hi ha força que són d'entorns desafavorits.

El projecte Escola Nova 21 dóna resposta al creixent interès per la innovació educativa entre mestres i pares, que s'ha traduït, en el darrer procés de preinscripció, en una demanda desbordada de sol·licituds a les escoles més innovadores, especialment les públiques. Algunes famílies, que han quedat fora del centre que havien triat en primera opció, fins i tot van crear plataformes per demanar més places d'aquest tipus.

El 23 i el 24 de novembre Escola Nova 21 organitzarà un simposi amb la Unesco i l'OCDE sobre els fonaments de l'escola avançada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA