Educació

La UManresa cultivarà la curiositat dels nens amb un nou campus científic

El centre de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats proposa un programa especial per a infants de 3 a 8 anys

Cultivar la curiositat dels nens i nenes per la ciència, provocar que es facin preguntes i fer que s'emocionin amb l'experimentació científica. Aquest és l'objectiu del nou campus que la UManresa posarà en marxa aquest setembre i que està enfocat a infants de tres a vuit anys.

Amb un títol tan explícit com Enganxa't a la ciència, el centre de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats Lab 0_6 “vol afavorir un lleure infantil que sigui alhora educatiu i que combini joc i diversió amb aprenentatge”, segons han explicat fonts del Campus Manresa de la UVic-UCC.

Durant el casal –que es desenvoluparà del 5 al 9 de setembre– els infants podran plantejar-se, entre d'altres, preguntes com la informació que es pot obtenir a partir d'un rastre, qui ha fet els forats que trobem a la natura o anticipar-se a la trajectòria o el recorregut que farà un objecte. Totes les activitats seran dirigides pels educadors del Lab 0_6.

Amb el campus científic, els estudis d'educació infantil donen continuïtat a l'activitat del Lab 0_6, un espai dins la universitat que es va posar en marxa el mes de gener passat en el marc dels estudis d'educació infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC.

La primera proposta que va acollir va ser el Nadal de Ciència. L'activitat va continuar amb l'obertura de l'espai per Setmana Santa i aquest estiu ha estat, per primera vegada, la seu del campus infantil que organitza cada estiu la institució universitària i en el qual aquest any han participat 37 nens. Durant el període escolar, el Lab 0_6 també va rebre la visita d'infants d'escoles d'arreu de Catalunya.

El campus científic funcionarà de les nou del matí a les dues del migdia i inclourà un esmorzar saludable a mig matí. Les places per participar-hi són limitades.

LA DATA

2016
El Lab 0_6
es va obrir al gener i ja ha acollit quatre propostes destinades a incentivar la perícia dels nens.

Un espai per a la transferència de coneixement

Un equip d'investigadors dels estudis d'educació infantil treballen en el marc del Lab 0_6 per generar, transferir i difondre coneixements vinculats a la didàctica de la ciència en nens. Ho fan, asseguren, amb el convenciment que és una missió central per a qualsevol universitat. Defensen que no té sentit que el coneixement quedi en mans dels que hi treballen sinó que ha de poder revertir en la millora de la societat i en l'educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró