Educació

Motor

Un cotxe fet a la UdG competeix al circuit de Montmeló

Un equip d'estudiants de la UdG participa des d'ahir en la competició internacional de la Formula Student Spain 2016

El cotxe creat pel grup d'estudiants de la Universitat de Girona, la UdG Racing Team, participa des d'ahir en una competició universitària que se celebra fins diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Es tracta de la Formula Student Spain 2016, en què hi ha citats 70 equips, sis dels quals catalans, d'universitats d'arreu del món. Cada equip presenta el cotxe de carreres que ha construït i posa a prova la velocitat, la resistència o la seguretat del vehicle, entre d'altres.

Els 17 estudiants de la UdG Racing Team, 13 nois i quatre noies, han suat de valent dins del petit taller de l'Escola Politècnica Superior, al campus de Montilivi, amb l'objectiu que el seu prototip de monoplaça pogués trepitjar l'asfalt de Montmeló.

Ara, el vehicle haurà d'obtenir una bona qualificació en les anomenades proves estàtiques, en què es valora el disseny i se supervisa que s'hagin seguit tots els requisits de les 150 pàgines de normativa. Un cop superada aquesta fase, ja es pot engegar el motor per encarar les proves dinàmiques, en què es troben els tests de soroll, de frenada, velocitat, estabilitat i d'adherència al paviment.

Les proves més esperades, però, no arriben fins a la recta final. Una d'aquestes és l'autocròs, en què s'espera que el prototip pugui completar una volta ràpida al circuit. Finalment, la Formula Student tanca amb la seva prova reina, l'Endurance, que consisteix a recórrer 22 quilòmetres seguits, pilotant un membre de l'equip.

Més que enginyeria


Tot i que la majoria d'estudiants provenen d'enginyeries, la UdG Racing Team també inclou membres d'altres disciplines, com ara administració i direcció d'empreses, ja que la competició requereix anar molt més enllà de la mera construcció d'un automòbil. “Tot i que la universitat dóna ajudes, el finançament es deu en gran part a patrocinis d'empreses privades que hem de buscar des de l'equip”, comenta Albert Roca, capità de l'equip gironí.

A part de la recerca de fonts de finançament, els coneixements d'àmbit empresarial també es necessiten durant la competició. Presentar una anàlisi de costos, un pla d'empresa, estudis de mercat i fer constar els proveïdors de cada peça són alguns dels reptes que fan de la Formula Student una aproximació al món real de l'automoció. De fet, per a molts estudiants ha estat la porta per fer el salt a GP2 o GP3, categories teloneres de la fórmula 1, o a empreses com ara Seat.

LA XIFRA

70
equips internacionals, de 14 països, participen en aquesta edició de la Formula Student Spain.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA