Societat

Iniciatives per a la mobilització

Els concursos, un reclam a la participació ciutadana

Aquest any 57 establiments es presenten al concurs d’aparadors i decoració interior

El Girona, Temps de Flors arriba aquest any a la 64a edició havent preservat, a través dels anys, l’activitat que li és essencial i genuïna: el Concurs de Flors. I és que la història d’aquesta exposició es remunta a l’any 1954, quan es va celebrar el I Concurso Exposición Provincial de Flores al saló de descans del Teatre Municipal per iniciativa d’un grup de persones aficionades. En aquell moment, es van fer dos dies d’exposicions florals amb dues categories de participació: professional i aficionats. Aquella primera convocatòria es va anar transformant amb el temps i des de fa uns anys es pot participar en un total de 10 categories diferents: rams de roses, rams de flors, rosa individual, test amb flors, plantes de fulles, cactus, azalees i rododendres (neret), orquidàcies i bonsais, a més de la categoria infantil, amb un premi especial fins als 12 anys.

Aquest serà el tercer any que la seu del concurs és l’església dels Dolors, on es podran veure les diferents propostes que a títol individual o col·lectiu es presentin al concurs. El dia abans d’arrencar el Temps de Flors, el jurat decideix els guanyadors dels premis, si bé aquests oficialment es lliuren el darrer dia de la mostra, en un acte que se celebrarà a l’auditori de La Mercè a dos quarts de vuit del vespre. Així que totes les persones que accedeixin a l’església adjacent a La Mercè ja veuran les propostes que han resultat premiades.

Un altre esdeveniment que s’ha convertit en un altre clàssic del Temps de Flors és el concurs d’aparadorisme i decoració interior. Aquest concurs, que arriba a la 15a edició, té com a objectiu implicar el comerç local en les diferents activitats que es duen a terme a la ciutat. Aquest any hi participen un total de 57 establiments de diversa índole. El nombre d’establiments que s’hi presenten aquest any és més baix que l’edició de l’any passat, en què se’n van presentar 82 (hi ha, doncs, 25 propostes menys). Els tres primers premis de l’any passat van recaure en Delícies AR (primer premi), Viatges Viñolas (segon premi) i Vinoteca Salart (tercer premi). I es va atorgar el premi popular Facebook a Muy Mucho. Els guardons també es lliuraran el darrer dia de la mostra en l’acte de l’auditori de La Mercè.

Un altre sector que s’implica en cada edició molt activament és l’educatiu. Les escoles participen en el Temps de Flors amb múltiples activitats que es duen a terme a les aules i amb projectes diversos en el marc del festival, com ara el de la Zona U (que fa referència al carrer Nou). Aquest any, les propostes de les escoles de Girona giraran a l’entorn del tema El parc dels nens, autoria de Jordi Batallé. De manera que, en el marc d’aquest àmbit, al llarg del carrer Nou es podran veure molts projectes diferents de gronxadors realitzats per alumnes i mestres. Cal tenir en compte que, a més, alguns centres educatius prenen part en l’exposició amb projectes propis.

Aquests dies també són un moment propici per a les activitats de caràcter solidari. En aquesta línia, s’emmarca la campanya que durà a terme el banc de sang de l’hospital Josep Trueta de Girona del dia 11 al 17 amb el lema Temps de flors, temps de sang i que té com a objectiu animar la gent que contribueixi a omplir les sempre necessàries bosses de sang. I totes les persones que vagin a donar sang durant la campanya rebran una planta com a obsequi. El banc de sang recorda que aquestes instal·lacions estan obertes, de dilluns a divendres, de les nou del matí a les dues de la tarda i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre. I els dissabtes funciona de les deu del matí a les dues de la tarda. Aquesta campanya, que es va fer per primer cop l’any passat, permetrà incrementar les donacions habituals a l’hospital durant tota la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia