Societat
Els germans Roca presenten un curs de ciències sensorials a la UPC
Els germans Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris del Celler de Can Roca, van presentar ahir el curs Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia que organitzen en col·laboració amb l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La direcció acadèmica del curs, que començarà a fer-se a l’octubre, anirà a càrrec de professors d’aquesta escola i ha estat dissenyat pel doctor otorrinolaringòleg Josep de Haro, en col·laboració amb l’especialista en aromes Francesc Montejo. El curs dotarà els assistents d’eines i coneixements per a la creació de noves experiències sensorials aplicables no només a la gastronomia, sinó també a d’altres àmbits. El professor i enginyer químic de l’Eseiaat Josep M. Guadayol serà el coordinador acadèmic del curs i també impartirà el mòdul d’anàlisi d’aromes.
El contingut del curs es focalitzarà en el desenvolupament de les capacitats perceptives sensorials i emocionals basades en els coneixements científics actuals sobre bioneuropsicologia i l’estudi de les propietats físiques i químiques de les aromes, les matèries primeres i el desenvolupament de les seves composicions, per a la creació de nous territoris gastronòmics. Josep Roca va agrair que “la universitat obri les portes a la cuina” i hi va afegir que aquesta experiència els servirà per continuar aprenent. El rector de la UPC, Francesc Torres, va desitjar que aquest “sigui el començament d’una llarga col·laboració” i hi va afegir que “el maridatge no podia ser millor”. El curs es farà a Girona, a les instal·lacions de La Masia (I+R) del restaurant, i tindrà una durada de 165 hores lectives.