Societat

Centenars de professors de primària i secundària es manifesten a Barcelona

Demanen la reducció de ràtios i de l’horari d’estiu

Reclamen, a més, revertir les retallades després d’anys de creixement econòmic

Centenars de professors d’ensenyament públic no universitari recorren els carrers del centre de Barcelona en una manifestació, dins la jornada de vaga convocada per a aquest dijous, per reclamar la tornada a les condicions laborals anteriors a l’any 2010, entre elles el restabliment de l’horari lectiu.

En concret, els docents reclamen tornar a les 23 hores lectives a primària i a les 18 en secundària, i reduir el nombre d’alumnes per aula per poder atendre millor les seves necessitats i la qualitat de l’ensenyament. Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, majoritari entre els docents, ha explicat a l’inici de la manifestació que la protesta “és un missatge al govern català perquè es replantegi si el curs que ve ha de començar millor”. Font ha reconegut que el seguiment de la vaga d’avui és “desigual” entre els docents, encara que ha afirmat que “tots entenen les reivindicacions i les defensen”. “No estem demanant res que no sigui nostre. Ja és hora que se’ns torni el que se’ns va robar”, ha dit Marta Tejedor, de CCOO.

Per part de la CGT, Miquel González ha denunciat que les plantilles han crescut “a comptagotes” mentre creixia l’alumnat, el que s’ha traduït en una “saturació” de les ràtios, amb un suport a la docència que és un “desastre”. “On més sagnant és això és als centres de màxima complexitat, on els alumnes no estan ben atesos”, ha advertit González, que ha criticat que el Departament d’Educació “s’ompli la boca d’innovació i de qualitat educativa” però no millori les condicions de l’ensenyament públic.

Xavier Massó, representant del sindicat de professors de secundària ASPEPC, ha recriminat al Govern que estigui convertint en normals mesures que en teoria eren excepcionals. “No estem reclamant res que no haguem tingut abans ni res que no siguin mesures que ells mateixos van dir que eren excepcionals. Que compleixin la seva paraula. Portem sis anys de creixement i no s’ha revertit pràcticament res”, ha reclamat.

Marina Sureda, de la Intersindical-CSC, ha subratllat que el Govern té una “oportunitat d’or” per tirar enrere les retallades aplicades ara fa anys amb un decret llei abans de confeccionar les plantilles del proper curs.

La manifestació, que s’ha iniciat al migdia a la plaça Universitat, està encapçalada per una pancarta en la que es llegeix: “Depèn d’una hora i va de ràtios. Revertim les retallades”, i està convocada per tots els sindicats de l’educació pública a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona