Societat

Albert II de Bèlgica haurà de pagar 5.000 euros diaris de multa si no se sotmet a un test de paternitat

La Cort d’Apel·lació de Brussel·les va ordenar el passat octubre realitzar un estudi genètic per determinar si el rei emèrit és o no el pare biològic de Delphine Boël

La defensa del monarca considera que la mesura no es pot executar mentre hi hagi un recurs pendent

El rei emèrit dels belgues Alberto II haurà de pagar una multa de 5.000 euros diaris si se sotmet una prova d’ADN com sol·licita la seva suposada filla Delphine Boël, per demostrar o refutar la seva paternitat, tal com ha decidit aquest dijous la Cort d’Apel·lació de Brussel·les. La defensa del monarca, que va abdicar el 2013 en el seu fill Felip, considera que la mesura no pot executar-se mentre hi hagi un recurs pendent, una mesura que ja han sol·licitat, segons ha indicat l’agència Belga.

El passat 25 d’octubre, la Cort d’Apel·lació de la capital va sentenciar que el fins aleshores considerat pare biològic de Böel no ho era. El tribunal va encarregar a un hospital brussel·lès que procedís en tres mesos a realitzar una avaluació genètica que permetés establir o no un vincle de paternitat entre Böel i Albert II.

La suposada filla del rei emèrit va presentar la seva primera demanda de paternitat a Albert II l’any 2013. La seva existència va sortir a la llum en 1999 arran de la publicació d’una biografia no autoritzada de la reina Paola, dona d’Albert II.

Quan la baronessa de Selys Longchamps va trencar el silenci, va detallar la relació que va mantenir durant anys amb el rei, i va assegurar que Albert II i la reina Paola van estar en dues ocasions a la vora del divorci, el 1969 i 1976. A més, va difondre fotografies de la jove Delphine al costat del llavors monarca.

Albert II va reconèixer en una entrevista concedida a la cadena de televisió RTL al juny de 2014, amb prou feines uns mesos després que esclatés el cas, que el seu matrimoni amb Paola va passar per moments difícils, però mai ha reconegut la paternitat de Delphine Boël.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia