Societat

El 90% dels advocats catalans creu que la justícia no funciona prou bé

Posen en notable a les sentències i el tracte dels jutges

Creuen, però, que cal millorar el tracte als presos preventius i les víctimes

El 90% dels advocats catalans creu que el funcionament de l’administració de justícia és dolent o regular i per tant hauria de millorar. Un terç diu que funciona malament o molt malament, mentre prop d’un 60% opina que el seu funcionament és regular. A més, prop d’un 30% opina que el sistema judicial ha empitjorat en els últims anys, i un 62% creu que segueix igual. De fet, el 40% creu que la imatge que dona la justícia espanyola és antiquada. Tot i això, consideren que la qualitat de les sentències és notable, igual que el tracte dels jutges, però consideren només suficient el tracte als presos preventius i les víctimes.

Aquestes són algunes de les principals conclusions de l’enquesta feta a més d’un centenar d’advocats de tot el país en el marc del tercer informe de l’Observatori Social i Econòmic de la Justícia, realitzat entre la UAB i el Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia