Societat

Crítiques a la tramitació de la renda garantida

La Taula d’Entitats del Tercer Sector adverteix que els tràmits per aconseguir la renda garantida de ciutadania (RGC) dificulten l’accés a persones que es troben en una situació “d’extrema vulnerabilitat social i econòmica”.

En un comunicat, la taula critica l’excessiva burocràcia i lentitud per aconseguir l’ajuda, “que posa en risc que aquest dret arribi a totes les persones susceptibles de ser-ne beneficiàries”. Les entitats han demanat durant les darreres setmanes al govern català més informació sobre les dificultats que implica la gestió de l’ajut. També denuncien que un any i vuit mesos més tard del començament de la prestació encara no s’ha constituït formalment la comissió de govern, l’òrgan que fa el seguiment de la seva aplicació. A més, l’elaboració del reglament que ho regularà, diuen, avança a poc a poc.

La taula insisteix que perquè la RGC sigui una eina realment eficaç, cal que arribi al màxim nombre de persones. Demanen tenir un paper actiu en la seva implementació i formar part de la planificació, la gestió i l’acompanyament de la prestació. Pot ser beneficiari de la RGC qualsevol persona que durant els sis mesos anteriors a la sol·licitud tingui ingressos inferiors al 91% de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya. Per al 2018, el llindar d’ingressos se situa en 604 euros al mes en dotze pagues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia