Societat

SOCIETAT

Catalunya tindrà 8 milions d’habitants el 2030, amb una població envellida

Catalunya guanyarà els pròxims onze anys prop de mig milió d’habitants i passarà de les 7,5 milions de persones actuals a 8 milions el 2030. Així ho conclou l’estudi de projecció de població de Catalunya que ahir va presentar l’Idescat i que avança que, tot i que el creixement demogràfic es preveu positiu, l’envelliment de la població serà una constant que no es compta que variï. És per aquest motiu que es considera de gran importància el fenomen dels fluxos migratoris. Segons l’estudi, el creixement natural per al període 2018-2030 serà negatiu, amb 17.000 persones menys al territori. No obstant això, el saldo canviaria de signe afegint-hi els moviments migratoris, perquè es preveu que en el mateix període s’instal·lin a Catalunya 483.000 persones, el que representa aproximadament 40.000 per any.

D’acord amb les prediccions de l’Idescat, la població d’entre 0 i 15 anys disminuirà de forma considerable durant el període esmentat, mentre que la major de 64 anys continuarà augmentant. La població en edat de treballar (de 16 a 64 anys) està previst que augmenti lleugerament fruit dels moviments migratoris positius. També es produirà un augment de l’esperança de vida, que s’enfilarà a 83,2 anys per als homes i a 88 per a les dones. Territorialment, totes les demarcacions catalanes augmentaran la població a excepció de les Terres de l’Ebre, on es reduirà el nombre d’habitants del 0,7%. En termes relatius, el Penedès, les comarques gironines i el Camp de Tarragona seran els territoris catalans que experimentaran un creixement major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia