Societat

Expedienten el mosso que va denunciar el mecànic de Reus per no voler reparar el cotxe de la seva dona, policia nacional

El sindicat CSIF revela que l’agent ha estat suspès de sou i feina durant un mes per atemptar contra la imatge i el prestigi del cos

L’agent dels mossos que va denunciar per un suposat delicte d’incitació a l’odi el propietari d’un taller de Reus per haver-se negat a reparar el vehicle de la seva dona, agent de la policia espanyola, ha estat suspès de feina i sou durant un mes per la Divisió d’Afers Interns del cos.

Segons ha revelat el sindicat CSIF la Divisió d’Afers Interns del cos li va obrir un expedient per “atemptar contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració de la Generalitat” arran d’un escrit d’acusació presentat pel mateix mecànic per un suposat comportament irregular fora de servei. La denúncia presentada pel mosso va ser arxivada a finals del passat mes de març pel jutjat número 3 de Reus, després de considerar que no existien elements propis del delicte d’incitació a l’odi esmentat.

El sindicat retreu que l’agent suspès va acabar sent citat per la Divisió d’Afers Interns dels Mossos el passat 22 de maig per donar explicacions i que, això, va donar pas a la incoació d’un expedient disciplinari quan gairebé feia un any de l’incident. Afegeix que l’expedient va elevar la tipificació de comportament irregular a la d’atemptat contra la imatge del cos. En tractar-se d’una infracció més greu, els fets prescriurien al cap de dos anys, a diferència del comportament irregular, que prescriu en dos mesos i que, en cas d’aplicar-se, només hauria suposat una suspensió de catorze dies.

L’agent suspès va recórrer en tres ocasions sense èxit aquesta resolució i acusa el mecànic de filtrar la denúncia als mitjans, realitzar entrevistes i organitzar concentracions a les portes del jutjat. Segons CSIF, la causa es troba actualment en fase de recurs contenciós-administratiu tot i que la sanció està sent complida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia