Societat

Creu Roja ha ajudat 1.421 persones a trobar feina

El 65% dels beneficiaris del programa d’inserció laboral per a col·lectius en risc d’exclusió que funciona des del 2016 són dones

La meitat dels participants s’han pogut formar a l’entitat

Un total de 1.421 persones han aconseguit trobar feina a Catalunya gràcies al programa d’inclusió social que Creu Roja va engegar el 2016. Un balanç positiu segons el coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, que va destacar ahir la força dels participants per tirar endavant tot i les dificultats que a molts els ha tocat viure. Entre els col·lectius que s’ha pogut inserir al mercat laboral destaca el de les dones, que són el 65% d’un programa que els darrers tres anys ha atès fins a 3.365 persones.

“La voluntat és acompanyar-los, no només en el moment per trobar feina, sinó en el seu futur”, hi va afegir el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet i Torner. L’entitat, per mitjà de vuit oficines repartides pel territori, ha desenvolupat tres projectes d’ocupació diferents dirigits a dones, a persones més grans de 45 anys i a col·lectius de difícil inserció.

Amb l’objectiu que millorin les seves competències laborals, l’entitat ha ofert formació a 2.586 persones. Dels participants en el programa, 940 no tenien estudis i 1.017 només l’ESO. “Creiem en la dignitat de les persones i les oportunitats, l’objectiu és assistir-les i recuperar-les perquè puguin deixar enrere les ajudes socials”, va dir el coordinador de Creu Roja, que va donar més recorregut a la tasca que porta a terme l’entitat.

“Un curs de jardineria i feina estable”

La reincorporació al món laboral després de ser mare va ser difícil per a la Dèlia Cruz. Va tenir una primera oportunitat quan un ajuntament la va contractar per fer serveis de jardineria. D’aquesta experiència va anar a demanar ajuda a Creu Roja i es va poder formar fent un curs de jardineria que l’ha portat a tenir feina estable. A 55 anys i amb dos adolescents per pujar sola va estar un any sense feina, fins que la van contractar a Leroy Merlin. Més de 700 empreses col·laboren amb el programa social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia