Societat

Torna la gran festa de la pagesia catalana

Prop de dues-centes explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de tot Catalunya participen en la quarta edició de Benvinguts a Pagès, un cap de setmana lúdic en què s’esperen centenars de visitants

Tot a punt per a la quarta edició del Benvinguts a Pagès, un cap de setmana en què 190 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres obren gratuïtament les portes per ensenyar com treballen i, de retruc, com recullen o elaboren els productes de temporada que poden ser adquirits pel públic que els visita. Paral·lelament, la iniciativa permet als visitants completar el cap de setmana amb diverses activitats per a totes les edats, des de rutes turístiques i gastronòmiques pel territori escollit fins a visites patrimonials o naturals. “És una oportunitat per viure en primera persona una experiència diferent, en un ambient lúdic i familiar i que permet conèixer una realitat propera, però sovint desconeguda”, explica David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme. Font destaca que Benvinguts a Pagès “ha tingut molt bona acollida entre els participants i un creixement exponencial de públic”, i manté que la col·laboració entre departaments ha tingut un resultat molt positiu.

En aquest sentit, les dades corroboren la valoració que en fan des de la Generalitat: les tres darreres edicions sumen més de 55.000 visitants i el nombre d’explotacions participants creix. Les raons que esgrimeixen són diverses, però tots coincideixen que valorar el món rural “és una necessitat de país”.

Dades d’interès

Dates: 1 i 2 de juny.

Més informació:

benvingutsapages.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia