Societat

Recta final de la primera fase de l’obra de la Clínica Girona

S’està a punt de culminar el gran forat d’entre 15 i 20 metres de fondària

A principis de juliol es realitzarà la llosa de sota, i a finals d’aquell mes es preveu que comenci a aixecar-se l’edifici

Les obres de construcció de la futura Clínica Girona a l’entrada sud de la ciutat avancen a bon ritme i estan encarant ja la recta final de la primera fase. L’excavació de terres està arribant ja a l’altura de la que serà la tercera i última planta subterrània del futur edifici. Un cop s’hagi fet tot el forat, que serà d’entre 15 i 20 metres de profunditat, es procedirà a fer la llosa de sota –ja fa temps, abans de començar a treure terra, que es van emplenar els fonaments de la pantalla de tot volt–, i després ja es podrà entrar en la segona fase de la construcció: aixecar l’edifici.

“Estem a la recta final de la primera fase, que acabarà a principis de juliol amb la realització de la llosa de sota; a partir d’aquí començarem a pujar l’edifici”, explica el gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, que detalla que calculen que serà a finals de juliol que començaran a aixecar l’edifici i entraran en la segona fase de les obres. Espígol assenyala que ja hi ha dues grans grues a l’obra preparades per a aquesta segona fase –una a cada banda del futur edifici– i que la tercera se situarà al mig un cop la llosa estigui feta. El gerent assegura que l’obra serà visible ràpidament: “Se’n farà via. Cap a finals d’any l’edifici ja estarà molt amunt.”

Dins de termini

Les obres per a la construcció de la futura Clínica Girona van començar el 20 de febrer del 2018 amb l’inici de l’enderroc de dues de les tres naus que hi havia a la zona. Al novembre passat es va dur a terme l’enderroc de la nau que faltava, tot i que l’extracció de terres per fer el forat per als fonaments ja havia començat mesos abans perquè l’edifici estava en una zona que no afectava directament. Espígol destaca que de moment tot continua segons el calendari previst: “L’obra està dins de tot allò previst quant a temps i esperem que no hi hagi cap problema.” Així doncs, es manté la previsió que tot l’edifici estarà acabat entre desembre del 2020 i gener del 2021.

La nova Clínica Girona suposarà triplicar la superfície de què disposa ara el centre sanitari al carrer Joan Maragall, passant de 12.000 a 36.000 metres quadrats. Serà un gran edifici amb tres plantes subterrànies i set per sobre del nivell del terra a la banda que dona al carrer Barcelona i cinc pel costat de la via. Tindrà 108 habitacions i 116 llits, i 11 sales d’operacions (vuit de convencionals i tres de plomades). El projecte té un cost de 52 milions d’euros, que la clínica finançarà amb fons propis i crèdits bancaris.

Associada a l’obra de la nova clínica hi ha la reurbanització de la zona. Un projecte de 4,5 milions que abarca des del Centre Verd fins davant de l’autorentat La Balena i que preveu voreres amples i un carril bici pel costat del carrer Barcelona i un vial de servei de doble sentit a la banda posterior, separat per un mur i un talús de les vies del tren. També inclou una nova plaça o parc públic amb jocs infantils, arbres i zones pavimentades de grava. La Clínica Girona pagarà gairebé la meitat de la reurbanització (un 47%), mentre que la resta serà a càrrec de Repsol i la resta de propietaris.

LA FRASE

Un cop comencem a aixecar l’edifici se’n farà via. Cap a finals d’any ja estarà molt amunt
Carles Espígol
gerent de la clínica girona

LA DATA

12.2020
és el mes
que es preveu que tot l’edifici estigui acabat. Les obres van començar el febrer del 2018.

LA XIFRA

3
plantes subterrànies
tindrà el futur edifici. Actualment l’excavació està a punt d’arribar a aquesta fondària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia