Societat

Primer gran incendi de la temporada, al Perelló

Una crema de restes agrícoles causa un gran foc que afecta més de 200 hectàrees

Els bombers han de desallotjar 18 masies i la localitat adequa el pavelló

El primer gran incendi de la temporada va arrasar, ahir, 200 hectàrees de vegetació al Perelló, al Baix Ebre, i va obligar a desallotjar preventivament 32 persones de 18 masies de la zona. El foc, que a última hora del vespre continuava fora de control, impulsat per un fot vent, va obligar a mobilitzar durant tot el dia 60 mitjans terrestres i 9 d’aeris, entre els quals hi havia dos hidroavions, un arribat de la base militar de Torrejón de Ardoz i l’altre, de Pollença.

El cos d’Agents Rurals de la Generalitat va assegurar que una crema de restes agrícoles de poda d’olivera, en una zona propera al parc eòlic de les Colladetes, havia estat amb tota seguretat la causa de l’incendi. Segons les mateixes fonts, el presumpte autor d’aquesta crema de restes agrícoles l’havia fet sense les mesures de protecció necessàries. L’alcalde de la població, Ferran Cid, i el cap del dispositiu dels bombers, Jordi Solà, van explicar que el foc havia avançat tot el dia al llarg de diversos fronts i que es va haver de tallar fins a les 8 del vespre la carretera TV3022, que uneix el Perelló amb el nucli de Rasquera, per por que la gent hi quedés atrapada. Els Agents Rurals van recordar ahir a la tarda que tota crema agrícola ha de fer-se almenys a 25 metres de qualsevol zona de vegetació forestal, que les flames no poden superar els tres metres d’altura i que no es pot fer quan bufa el vent. Aquest foc es va produir poques hores després que el conseller d’Interior, Miquel Buch, alertés el país que per culpa de la falta de pluges d’aquesta primavera i la sequera que hi ha en aquests moments, aquest estiu –que tot just ara comença la temporada i en què es preveuen temperatures molt altes– podria ser molt dolent pel que fa a la campanya d’incendis forestals i va demanar precaució. Miquel Buch va avisar que, si no plou en els pròxims dies, “es podria haver d’afrontar la pitjor campanya forestal dels últims anys”.

L’incendi d’ahir al Perelló va obligar a activar el pla d’emergències i el municipi va adequar el pavelló municipal, que va quedar preparat per allotjar, en cas necessari, les persones que havien de ser desallotjades preventivament. L’alcalde de la localitat va recordar que el maig del 2012 en aquesta població ja hi havia hagur un important incendi, de manera que el municipi té experiència en incidències d’aquest tipus. En tot cas, l’alcalde del Perelló va voler deixar clar que el foc no està relacionat de cap de les maneres amb el parc eòlic de les Colladetes, i que cap aerogenerador d’aquesta instal·lació es va veure afectat pel foc o ha explotat per culpa de les flames.

LA XIFRA

60
mitjans terrestres
i 9 d’aeris, entre els quals hi ha dos hidroavions, van treballar tot el dia per extingir el foc.

LA DATA

2012
és l’any que
al Perelló ja hi va haver un gran incendi, per la qual cosa la localitat ja va adequar ahir el poliesportiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona