Societat

El Banc d’Espanya de Tarragona serà un museu

Es convertirà en un centre de divulgació científica i es reobrirà la tardor del 2021

La rehabilitació de l’edifici del Banc d’Espanya a Tarragona per convertir-lo en el centre de divulgació científica Rambla Science rebrà una subvenció de 1.975.333 euros dels Fons Feder, de la Unió Europea. Amb aquesta ajuda, el cost que haurà d’assumir l’Ajuntament de Tarragona, propietari de l’edifici, serà d’uns 2 milions d’euros, ja que està previst que la inversió total no superi els 4 milions.

La reforma de l’antic Banc d’Espanya, que està prevista que s’acabi abans de la tardor del 2021, permetrà reobrir l’edifici, d’estil neoclàssic, que està considerat bé cultural d’interès local i que està tancat des del 2003. Segons va anunciar, el desembre passat, el llavors alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, durant el segon semestre d’aquest any s’acabarà la redacció dels projectes executius de construcció i de museografia. Els treballs d’execució i direcció d’obres, que començaran una vegada sigui tramitada l’adjudicació, està previst que s’executin en quinze mesos.

El contingut de Rambla Science girarà entorn d’una quinzena de grans reptes mundials de la humanitat com, per exemple, l’aposta per unes ciutats sostenibles o l’erradicació de la pobresa i la fam. La principal finalitat de l’equipament serà dotar d’eines la ciutadania per tal que pugui interactuar amb la ciència i el coneixement. Per això, la intenció és que la ciutadania i, en especial, el món educatiu, participin en projectes de recerca i en l’aportació de solucions als problemes científics que es plantegin.

A part de la participació activa en projectes de recerca, també es potenciaran les exposicions perquè es pugui comprendre i experimentar la recerca de la Universitat Rovira i Virgili, així com els avenços i coneixements dels quatre instituts de recerca que col·laboren en el projecte. Més enllà d’això, s’espera que Rambla Science serveixi per generar vocacions científiques i per evitar la fuga de talents.

També es preveu que pugui ser un nou atractiu turístic i que serveixi, sobretot, per dinamitzar el centre de Tarragona gràcies a la situació de l’edifici, en plena Rambla Nova. Per aquest motiu, el projecte oferirà una activitat variada per incloure públic de totes les edats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia