Societat

Els bombers realitzen 174 serveis durant la revetlla de Sant Joan a la demarcació

La comarca on més van haver d’actuar va ser el Baix Empordà, seguida de la Selva

A Roses, un foc crema 5 motos i una bici, i obliga a evacuar un edifici

En la popularment coneguda com a Nit del Foc, les comarques gironines es van impregnar de bon ambient i de celebracions per donar la benvinguda al solstici d’estiu. La revetlla de Sant Joan, una de les festes populars més arrelades a Catalunya, va tornar a tenir com a protagonistes els focs d’artifici, els petards, els rituals màgics i purificadors, les fogueres enceses amb la Flama del Canigó, els àpats i els sopars de grup –amb les tradicionals coques–, així com la música i el ball. Enguany, a la demarcació no es va haver de lamentar cap incidència d’especial gravetat derivada de l’ús de material pirotècnic. Aquesta constatació, però, no exclou que acostuma a ser una nit de molt poca tranquil·litat per als cossos d’emergències. Així queda palès, per exemple, amb el balanç dels Bombers de la Generalitat, que van fer 174 serveis des de diumenge a les 20 h fins ahir a les 8 h a les comarques gironines. Al llarg d’aquestes dotze hores, la comarca on més van haver d’actuar va ser al Baix Empordà, ja que s’hi van mobilitzar per 49 incidències. Va ser seguida de la Selva, amb 35 serveis; l’Alt Empordà, 33; el Gironès, 32; i la Garrotxa, amb 17; mentre que van tenir menys sortides a la Cerdanya (4), al Ripollès (2) i al Pla de l’Estany (2). I, pel que fa als professionals de Salut, van atendre 10 persones a la demarcació, principalment per cremades i afectacions als ulls.

Una de les incidències més destacades va tenir lloc a Roses, on els bombers van participar en l’extinció d’un incendi que va cremar totalment cinc motos estacionades al carrer Palmerola, així com una bicicleta lligada a un fanal. Les flames també van afectar els cables elèctrics de la façana d’un d’edifici, situat al número 5. El fum va entrar dins els habitatges i va ser necessari evacuar tota la finca. En total, sis persones no van poder passar la nit a casa seva. “Els bombers han dit que la gran quantitat de monòxid de carboni que havia entrat a l’edifici era perillós, i per això s’ha decidit desallotjar el bloc”, va explicar el regidor de Seguretat de l’Ajuntament, Joan Plana. En declaracions a l’ACN, Plana va afegir que el proper pas era comprovar si l’estructura de l’edifici era segura i, a priori, no semblava que hagués quedat afectada. I, per part de la Policia Local, s’investiga si el llançament d’un petard va originar l’incendi.

LA XIFRA

3.902
trucades va rebre el telèfon d’emergències 112 arreu de Catalunya (d’aquestes, 159 del Baix Empordà).

Vessant reivindicativa, a Blanes

La revetlla de Sant Joan acostuma a incloure, a Blanes, reivindicacions relacionades amb l’àmbit polític. Un dels manifestos va ser llegit per un dels portaveus de la Plataforma Aturem la C-32, Jordi Gaitán, qui va lamentar que ja hi ha 5.000 arbres talats als boscos del Vilar de Blanes i de Sant Pere de Lloret per la construcció de la perllongació de l’autopista. Respecte al nou executiu municipal d’ERC i Blanes En Comú Podem –que han inclòs al pacte de govern una posició en contra del projecte–, des de la plataforma se’ls va agrair, però també se’ls va fer una petició: “Us continuem necessitant perquè estem en emergència vital!”, va dir Gaitán, que demana al govern local “una declaració pública exigint l’aturada immediata i indefinida de les obres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà