Societat

societat

L’Advocacia Catalana entrega els premis ‘Valors’

La Fundació Abogados de Atocha, les advocades Nasrin Sotoudeh i Umit Büyükdag i l’Associació Pallapupas són els guardonats d’enguany

Reclama la llibertat “immediata” de la lletrada iraniana

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona ha estat aquest vespre l’escenari de la VI edició dels premis ‘Valors’, creats pel Consell de l’Advocacia Catalana per reconèixer aquelles persones, entitats i institucions que destaquen per la seva defensa dels drets humans i per la lluita contra les injustícies. El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig Ventalló, ha lliurat el premi ‘Valors’ a la Solidaritat a Angie Rosales, directora de la l’Associació Pallapupas. Tot seguit la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha lliurat el Premi ‘Valors’ a la Valentia a l’advocada turca Umit Büyükdag. El tercer guardó, el Premi ‘Valors’ a la Conservació de la Memòria, per la Fundació Abogados de Atocha, l’han recollit el seu president Alejandro Ruiz-Huerta, i vicepresident, Raúl Cordero, de mans de la consellera de Justícia, Ester Capella.

Finalment, el president de la Comissió de Drets Humans del Consell i degà de l’ICA Girona, Carles McCragh, ha lliurat simbòlicament el Premi ‘Valors’ d’Honor a l’advocada iraniana Nasrin Sotoudeh. L’ha recollit el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila. L’Advocacia Catalana, ha estat contundent pel que fa al cas de l’advocada iraniana, Nasrin Sotoudeh: “Exigim la urgent intervenció de la de la comunitat internacional per garantir el seu immediat i incondicional alliberament de Nasrin Sotoudeh”, ha dit el president del Consell, Puig Ventalló, destacant que “es tracta de la sentència més dura que es recorda contra una defensora dels drets humans”. El president de la Comissió de Drets Humans del Consell, Carles McCragh, ha explicat que el Consell s’ha sumat a la campanya impulsada per Amnistia Internacional demanant l’anul·lació de la sentència a Sotoudeh “una condemna per defensar els drets de les dones, en un intent de silenciar a les dones que continuen subjugades a l’Iran per una lleis que vulneren les seves dignitats i el seus drets”.

Els premiats han rebut una escultura commemorativa en bronze, creada per l’artista Mercè Riba. L’acte ha comptat amb l’assistència de destacades personalitats de l’àmbit jurídic i social i dels degans i deganes dels catorze col·legis de l’Advocacia de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós