Societat

#Rebrotarem: iniciativa per aglutinar totes les accions solidàries amb l’incendi de l’Ebre

Ja s’ha començat a organitzar la solidaritat amb la Ribera d’Ebre. I, amb l’objectiu d’aglutinar totes les formes possibles de col·laboracions solidàries al voltant de l’incendi, s’ha creat #Rebrotarem.

Aquesta iniciativa es vehicula a través del compte de Twitter @rebrotem i aglutina tota classe i manera d’ajudes, des de les iniciades pel ramader de la Torre de l’Espanyol que va perdre el ramat d’ovelles en l’incendi fins a músics i poetes que volen fer un festival solidari per recollir fons , entre altres.

L’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, i l’alcalde de Flix, Antonio Barbero, han volgut agrair públicament la iniciativa. Carim ha indicat que és una iniciativa “excel·lent” que va conèixer a través de les xarxes socials i que “el logotip representa la nostra manera de ser”. “S’ha fet per canalitzar els ajuts, perquè no es dispersin”, ha exposat.

Daniel Rull, un dissenyador gràfic del Morell (Tarragonès), està al darrera de la imatge viral que barreja les lletres de la Ribera d’Ebre amb un arbre amb fulles verdes i el lema #Rebrotarem.

Segons ha explicat, li agrada crear jocs de paraules i que, davant l’adversitat de l’incendi iniciat a la Torre de l’Espanyol, va sentir “la inquietud de fer alguna cosa”. “Vaig començar provant coses amb foc, més tristes, però jugant amb les lletres de Ribera d’Ebre vaig veure que a partir de les erres podíem fer un arbre que rebrotava. Vaig posar les fulles i d’aquí va néixer el rebrotarem”, apunta.

El dissenyador ha fet una altra versió del lema en present per petició dels impulsors del compte @rebrotem, que aglutina les iniciatives de solidaritat al voltant de l’incendi. “Jo només he prestat la meva col·laboració en allò que fes falta a favor de la causa”, subratlla.

A petició d’aquesta iniciativa, Rull va adaptar el #Rebrotarem inicial al #Rebrotem.“Voldria que la gent s’ho fes seu i que cregui en el missatge de renéixer. Més enllà de la gestió de l’administració, cal que la gent del territori es cregui el territori i que els de la resta de Catalunya també ho facin perquè quan passen coses d’aquestes ens alertem, però després s’apaga el foc i s’esfuma tota aquesta emoció que hi ha. Cal tirar endavant aquesta zona i altres del sud de Catalunya que estan completament oblidades”, reflexiona.

L’autor de la iniciativa garanteix que “tot s’ha mogut sol”, que no té cap ànim de lucre i que ha actuat de forma totalment desinteressada, com també fa amb altres iniciatives solidàries amb les quals col·labora.

Daniel Rull treballa amb tres dissenyadors més al seu estudi, Pàkaru, que es dedica a la imatge corporativa i al disseny de publicacions creatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia