Societat

societat

Catalunya ha patit 213 focs, la primera setmana de juliol

Els Bombers de la Generalitat han extingit 213 incendis de vegetació forestal i agrícola durant la primera setmana de juliol, dels quals 96 en els últims tres dies, amb unes condicions adverses per les altes temperatures, que han vorejat els 40 graus, la baixa humitat, el vent i tempestes de llamps. Entre els incendis registrats a Catalunya durant la setmana passada, la primera del mes de juliol, se situen el de Rajadell (Bages), que va afectar unes 15 hectàrees, i el de Sant Boi de Lluçanès (Osona), que es va declarar diumenge a la tarda i que ahir ja estava en via d’extinció després d’afectar unes 3 hectàrees.

Diumenge al vespre, els Bombers també van aconseguir donar per extingit l’incendi de la Ribera d’Ebre, que al llarg de l’última setmana havia experimentat diversos rebrots, que van poder ser controlats. Aquest incendi, un dels més importants dels últims anys a Catalunya, va començar el 26 de juny passat i ha afectat un total de 5.046 hectàrees als municipis de Flix, Vinebre, Maials, Llardecans, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Bovera i la Granadella. Amb el foc ja del tot apagat, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va agrair la col·laboració ciutadana durant les tasques d’extinció. També va destacar l’alt grau de col·laboració que es va produir entre els Bombers de la Generalitat i altres cossos de lluita contra el foc vinguts d’altres zones de l’Estat espanyol

Les dades de la conselleria d’Interior constaten que l’estiu del 2019 va pel camí de convertir-se en un dels pitjors dels últims anys, ja que des que es va iniciar l’incendi de la Ribera d’Ebre, el 26 de juny, fins ahir s’han registrat 467 incendis de vegetació, una xifra que es dispara fins als 941 si es comença a comptar des del 23 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA