Salut

Compromís de 435 pares per evitar l’ablació a les filles

L’any passat, el nombre de famílies immigrants que van signar aquest document va ser de 90, molt similar al del 2017, amb 85

El 2016 s’hi van comprometre 114 i l’any anterior, un total de 146

L’any passat, les famílies de 90 nenes de la demarcació de Girona van signar un document per mitjà del qual es comprometen a evitar la mutilació genital femenina (MGF). De les 90 famílies, 14 eren de Girona, 13 de Salt i 11 de Banyoles. Amb aquest document, que se signa a les consultes de pediatria abans que la família viatgi al país d’origen, es vol garantir la integritat física i psicològica de les nenes. Aquests 90 compromisos se sumen als signats els anys anteriors i que van ser de 85 el 2017, 114 el 2016 i 146 el 2015. Majoritàriament, les famílies signen el compromís en una sola ocasió, abans d’un viatge. Les dades es van actualitzar en la reunió anual de les taules locals i del grup de treball provincial de prevenció de la mutilació genital femenina (MGF) i dels matrimonis forçats (MF), que va tenir la participació de 30 professionals. En la trobada, també es va informar dels resultats de la iniciativa de formar homes de les comunitats practicants de MGF perquè puguin incidir com a agents de prevenció i canvi.

El 2018 es van formar 14 homes, els quals van impartir, el mateix any, quatre tallers a Celrà, Blanes, Cassà de la Selva i Palamós, respectivament. En aquests tallers, van participar-hi 50 homes. Aquesta iniciativa la du a terme l’entitat Jokkere Endam. Es calcula que a la demarcació hi ha unes 1.400 nenes menors d’edat en risc de ser víctimes de MGF. La població originària de països amb comunitats que practiquen l’ablació de clítoris resideix a Salt, Girona, Banyoles, Figueres, Blanes, Olot, Lloret de Mar i Cassà de la Selva, entre altres llocs. Provenen de Gàmbia, el Senegal i Mali. Una part creixent de les nenes que estan en risc de ser víctimes de la MGF tenen nacionalitat espanyola. Aquesta pràctica, extremadament dolorosa i que té greus conseqüències, es considera una violació dels drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA