Societat

Els serveis mínims es compleixen amb “normalitat” durant el primer dia d’aturades parcials de Renfe convocades per la CGT

A l’estació de Sants s’han registrat algunes cues per demanar informació

El sindicat els considera “abusius”

Les primeres hores de les aturades parcials de Renfe convocades pel sindicat CGT i que coincideix amb l’operació sortida d’agost transcorren amb “normalitat” i amb els serveis mínims establerts. Les aturades han començat a les 12.00 hores i s’allargaran fins a les 16.00 i, a la tarda, es repetiran entre les 20.00 i 24.00 hores. De moment, segons ha explicat a Efe un portaveu de Renfe, els serveis mínims es compleixen amb normalitat, encara que des de la CGT es consideren “abusius”.

A l’estació de Sants s’han registrat algunes cues per demanar informació per part d’usuaris que no s’havien assabentat de la vaga i de la cancel·lació de trens.

El sindicat CGT també ha convocat aturades el 14 i el 30 d’agost i l’1 de setembre en les mateixes franges horàries per reclamar l’augment de les taxes de reposició a la plantilla de l’operadora.

En aquestes franges horàries, els trens de Rodalies funcionaran al 40%, mentre que la resta del dia es prestarà el servei habitual, segons els serveis mínims decretats pel departament de Treball i el Ministeri de Foment. De la seva banda, els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat funcionaran al 78% durant les hores d’aturada, i els serveis Avant ho faran al 65%.

Amb aquestes aturades, la CGT vol augmentar les taxes de reposició per aconseguir una millora dels serveis, el fre a l’externalització de serveis o el dret a la promoció interna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia