Societat

Evacuades dues dones embarassades del vaixell d’Open Arms al Mediterrani 

La nau de l’organització humanitària es troba en aigües internacionals davant l’illa italiana de Lampedusa

Dues dones africanes en avançat estat de gestació han estat evacuades aquest dissabte del vaixell de l’ONG catalana Proactiva Open Arms, on es trobaven després de ser rescatades al Mediterrani central amb 121 immigrants més.

Així ho ha anunciat el fundador d’aquesta organització humanitària, Óscar Camps. “Evacuació mèdica completa. Dues dones embarassades, una de 9 mesos i una altra de 8 mesos i mig acompanyada de la seva germana. Evacuades fa dues hores per Guàrdia Costanera italiana”; ha tuiteja t.

La nau està en aigües internacionals davant l’illa italiana de Lampedusa (sud), han explicat fonts de Proactiva, a l’espera de que els països segurs més pròxims, Itàlia o Malta, permetin el seu desembarcament, doncs mantenen els seus ports tancats a l’ONG.

Durant la nit una embarcació de la Guàrdia Costanera italiana es va acostar a la de Proactiva i va evacuar en lliteres a aquestes dues dones embarassades. Fins aleshores, la nau d’Open Arms mantenia a bord a 123 immigrants salvats en dues operacions diferents .

La primera va ser dijous, quan van ser salvats un total de 55 immigrants, entre ells dos nadons bessons i una embarassada, just quan la seva embarcació estava “a punt de naufragar” i entrava aigua.

La segona va ser en plena nit de divendres, socorrent 69 persones, entre aquests dos nens i dues dones embarassades i “una de nou mesos amb contraccions”, i molts amb “signes inequívocs de la violència soferta a Líbia”, d’on van salpar.

D’una altra banda el vaixell “Alan Kurdi” de l’ONG alemanya Sigui Eye té a bord 40 immigrants rescatats dijous i després de passar les últimes hores davant Lampedusa, ahir a la nit va anunciar que es dirigia a Malta per intentar evacuar un nen ferit a Líbia.

A Itàlia Salvini ja ha comunicat la prohibició que les embarcacions entrin o naveguin en aigües territorials del país.

El ministre ultradretà, que manté una política de ports tancats a les ONG, a les que acusa d’afavorir la immigració irregular, és l’impulsor d’un decret que preveu multes d’entre 10.000 i 50.000 euros a les que violin aquesta disposició.

D’una altra banda, les autoritats espanyoles prohibeixen a Open Arms reprendre la recerca activa de barcasses en perill, limitant la seva activitat, i el 4 de juliol la Marina Mercant va advertir que afrontaria multes de fins a 900.000 euros si contravenia la seva petició.

València s’ofereix per acollir el vaixell

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha ofert la ciutat de València per acollir el vaixell de l’ONG catalana Proactiva Open Arms, que navega amb 121 immigrants rescatats al Mediterrani, després que dues dones africanes en avançat estat de gestació fossin evacuades aquest dissabte de la nau.

Així ho ha determinat Ribó, per a qui València és “una ciutat d’acollida, oberta i amb un deure ètic i humà amb les persones que arrisquen les seves vides fugint del terror, la guerra o la misèria”, han informat a EFE fonts municipals.

“Volem continuar el camí que vam començar amb l’Aquarius. Per això, i conjuntament amb la Generalitat, sol·licitarem al Govern espanyol que obri el port de València a aquest vaixell”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona