Societat

Un estudi demostra que és millor rebre un ronyó d’un donant de més de 80 anys que fer diàlisi

Un estudi elaborat per metges de l’Hospital del Mar i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) ha demostrat que els trasplantaments de ronyó procedents de donants de més de 80 anys presenten més possibilitats de supervivència que mantenir la diàlisi en pacients de més de 60 anys.

En un comunicat , l’hospital ha explicat que l’objectiu principal de l’estudi, en el que s’han analitzat dades de 2.585 persones de més de 60 anys en tractaments renals substitutius, era provar que una intervenció pot ser més beneficiosa que mantenir un tractament de diàlisi en edats avançades.

La mèdica adjunta del Servei de Nefrologia de l’Hospital del Mar, María José Pérez, ha destacat la importància de seleccionar de forma “curosa” els receptors, ja que cal tenir en compte “el seu estat funcional per evitar al màxim la mortalitat i complicacions després de la intervenció”.

L’estudi ha revelat que aquest tipus de trasplantament ofereix una millor supervivència que la diàlisi a llarg termini, passats els 12 mesos de la intervenció, però que té un risc “més alt” de mort durant el primer mes.

El director de l’OCATT, el doctor Jaume Tort, ha recordat la importància dels estudis per avaluar “la qualitat i la seguretat” de les pràctiques i garantir “bons resultats” en els trasplantaments, “sobretot per als pacients grans en llistes d’espera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia