Societat

Tramitats més de 1.600 informes per a immigrants

En els primers sis mesos de l’any, la Generalitat ha rebut 887 sol·licituds de reagrupament i 769 d’integració

Durant el primer semestres d’aquest any, la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha tramitat 1.661 sol·licituds d’immigrants corresponents a les comarques gironines. La major part d’aquests, 887, són informes de reagrupament familiar, seguits pels informes d’integració per l’arrelament social (769) i també dels informes de nacionalització (5). Els informes de reagrupament i arrelament són necessaris per a la concessió del permís de residència a càrrec de l’Estat espanyol i, per tant, ajuden a regular la situació administrativa de les persones estrangeres o a reagrupar les seves famílies.

De l’activitat d’aquests sis primers mesos en matèria d’estrangeria, destaca també la xifra de 878 sol·licitants del servei de primera acollida a les comarques gironines. El volum d’aquestes sol·licituds ha crescut a tot Catalunya en l’últim any. Per exemple, el Consell Comarcal del Baix Empordà m’ha tramitat, en el primer mig any, 265; mentre que en el mateix període de l’any passat, van ser 18. El servei d’acollida el presta la Generalitat en col·laboració amb els ens locals i els agents socials. L’objectiu és promoure la igualtat d’oportunitats entre les persones immigrades, els refugiats i els catalans retornats que acaben d’empadronar-se a Catalunya. Paral·lelament, en aquests sis primers mesos s’han emès 102 certificats de primera acollida.

LES XIFRES

13,8
per cent
representen els 887 informes de reagrupament tramitats a la demarcació. Se n’han tramitat 6.346.
265
sol·licituds
del servei de primera acollida ha registrat el Consell Comarcal del Baix Empordà en el primer mig any.

225 mentors de refugiats, en actiu

A les comarques gironines hi ha un total de 225 mentors de persones refugiades o de menors no acompanyats en actiu. Des que es va posar en marxa el programa català del refugi, a principis del 2017, a la comarca del Gironès és on s’han fet més cursos després del Barcelonès. En concret, s’han dut a terme set cursos amb 111 mentors formats. Els mentors són persones que es comprometen a acompanyar els refugiats i establir vincles amb ells per procurar la seva inserció social.

Un tret característic del mentor és el domini de diverses llengües.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia