Societat

Aniversari de l’Aoapix d’Olot i el seu gegant

La penya celebra el trentè aniversari i la figura, el vint-i-cinquè

L’Associació d’Olotins Amics del Porc i el Xai (Aoapix) celebra, durant les Festes del Tura el trentè aniversari de la seva creació i el vint-i-cinquè del gegant del Porc i el Xai, el seu gegant. El concert de l’Orquesta Mondragón (7 de setembre, plaça Major, 24.00 h), que organitza conjuntament amb la comissió de festes i l’Ajuntament, és l’acte més rellevant de la celebració de la primera d’aquestes efemèrides. Amb aquest concert, la penya rememora el que el mateix grup liderat per Javier Gurrutxaga, va fer el mateix any que naixia l’entitat. A més, l’Aoapix vol fer amb quest concert un homenatge a penyes ja desaparegudes com ara els Truges Road, els Coster’s, el PTO, la Xafarnat o els Gats de Sant Miquel i també a les penyes actuals, vitals en el model d’èxit de la festa major d’Olot.

Per altra banda, la celebració de l’aniversari del gegant es farà amb un pastís amb espelmes després del ball del Porc i el Xai a la plaça Campdenmàs, el primer dia de les festes (6 de setembre), després del pregó, del Volcanet i de la cercavila del protagonista.

L’Aoapix ha editat 5.000 programes amb aquests i la resta dels actes que organitza, que, en aquesta ocasió, acompanya de caramels amb sorpreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia