Societat

Es dupliquen les parelles de fet a Catalunya el 2019

Des que l’abril de 2017 va entrar en funcionament el Registre de parelles estables de Catalunya, el nombre de parelles inscrites no ha parat de créixer. Actualment, n’hi ha 33.039, una xifra que duplica la del desembre de 2018. Aleshores, l’any es va tancar amb 15.655 parelles inscrites i també es duplicava, així, la dada del primer any de registre, de 7.500.

De mitjana, cada mes, 1.400 parelles decideixen fer aquest pas que entre altres, facilitar cobrar la pensió de viduïtat a una persona encara que no hagi estat casada amb el difunt, sempre i quan s’hagin inscrit dos anys abans.

El departament de Justícia va posar en marxa el Registre per concentrar la informació de parelles estables que antigament només tenien abast municipal i havien impulsat alguns ajuntaments.

El 80,1% de les parelles de fet registrades són de la demarcació de Barcelona (26.466). Girona concentra el 7,73% (2.553), Tarragona 6,86% (2.268) i a Lleida, el 4,21% (1.390). Les parelles de fet de les Terres de l’Ebre representen l’1,10% del total, amb 362.

Les parelles que han conviscut durant més de dos anys ininterromputs, que hagin tingut un fill en comú durant la convivència o que hagin formalitzat la relació davant d’un notari es poden inscriure al Registre de parelles estables. La inscripció és voluntària i gratuïta, i es pot fer de forma presencial o telemàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia