Societat

L’ACNUR exigeix als governs europeus que permetin desembarcar a l’Open Arms

L’organisme de les Nacions Unides critica la criminalització de les ONGs de salvament

L’ACNUR, l’agència de les Nacions Unides que vetlla pels drets dels refugiats, ha exigit als governs europeus que permetin a Proactiva Open Arms i altres ONG de salvament desembarcar les més de 500 persones rescatades al Mediterrani central. “És una cursa contra rellotge”, assegura l’enviat especial de l’ACNUR a la regió, Vincent Cochetel, qui alerta que les condicions meteorològiques empitjoraran els pròxims dies.

Cochetel diu que se’ls ha de permetre desembarcar immediatament, així com garantir l’ajuda humanitària que tant necessiten”. L’ACNUR també demana donar suport a la feina de les ONGs de salvament i que no se les “estigmatitzi ni criminalitzi”.

A les 151 persones rescatades per l’Open Arms cal afegir les 356 a bord de l’Ocean Viking, a les quals cap estat europeu ha ofert un port segur.

L’agència de l’ONU subratlla que molts dels nàufrags provenen de països emissors de refugiats i ja han expressat la seva voluntat de sol·licitar asil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia